Review – Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 13 July, 2021.

Concluzii

 

La un pret de 550lei in magazinele din tara noastra, Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W este o alternativa demna de luat in seama in acest segment de pret, eficienta si putere. Este marginal mai ieftina (in functie de magazin) decat competitorii sai Corsair RM750 si Seasonic Focus GX-750, insa acestia vin cu 10 ani garantie, care pot atarna greu in balanta pentru unii cumparatori. De cand au facut trecerea de la HEC la FSP in ceea ce priveste OEM-ul pentru seria Pure Power, Be Quiet! nu au impresionat deloc in acest segment, unul destul de competitiv si sensibil la greseli. Cu Pure Power 11 FM, Be Quiet! iau o decizie inspirata, trecand la CWT, acelasi OEM din spatele mai multor producatori cu produse de succes din segmentul mainstream (Thermaltake, Corsair, Deepcool, Chieftec, etc).

Comportamentul electric a fost surprinzator pentru o sursa din gama Pure Power, rezerva de putere de 200W, ripple-ul maxim de 10mV si tensiunile batute in cuie vorbesc de la sine despre calitatea platformei folosite. Capacitorii taiwanezi au fost un sacrificiu necesar pentru a nu creste pretul de productie, lucru reflectat insa si in termenul de garantie de doar 5 ani. Acest lucru cred ca ii va penaliza un pic in lupta cu Seasonic si Corsair. As fi vrut sa vad si un mod semi-pasiv de functionare, asa cum au seria RM de la Corsair sau Focus de la Seasonic, insa probabil ca acest lucru ar mai fi adaugat cate ceva la pret si ar fi canibalizat vanzarile modelelor superioare.

Pure Power 11 FM are un comportament atat de mult imbunatatit fata de restul modelelor din gama Pure Power 11, incat consider ca ar fi trebuit denumita Pure Power 12 direct – pastrarea numelui nu face decat sa creeze confuzie in cazul cumparatorilor mai putin avizati. Acestia cred ca diferenta de pret intre CM si FM tine doar de modularitate partiala vs full modular, insa, de fapt, avem alta electronica si alt ventilator, ceea ce inseamna performante electrice, termice si acustice diferite. Una peste alta, sursa este excelenta, insa eu sunt de parere ca doar un pret ceva mai mic sau cresterea garantiei la 10 ani ar putea sa o tranasforme intr-un pericol pentru Corsair RM750 si Seasonic Focus GX-750.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W

Lasa-ne un comentariu: