Review – Chieftronic PowerPLAY 850W (GPU-850FC)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 September, 2019.

Analiza interioara

 

Chieftronic PowerPLAY 850W foloseste un ventilator Hong Hua HA1425L12F-Z cu o dimensiune de 140mm si o turatie maxima de 1800rpm. Sursa a ramas pasiva pana la aproximativ 30-40% din puterea inscrisa pe eticheta, insa chiar si trecand de acest prag ventilatorul nu a deranjat prea tare. Nu am avut parte de zgomote de motor sau fan controller reglat prea agresiv.

 

 

Cum am mentionat si in introducere, platforma folosita in cazul lui PowerPLAY 850W vine de la CWT si este un design nou, vazut pentru prima data anul trecut, cand Thermaltake au lansat Toughpower Grand RGB 1200W Platinum. Arhitectura semi-digitala vine din faptul ca primarul si stagiul de PFC sunt controlate de un microcontroller, in timp ce secundarul este complet analogic. Cat timp sursele digitale au fost un semi-esec acum cativa ani, eu raman destul de sceptic in privinta acestei digitalizari, asadar astept sa vad rezultatele, in fond astea conteaza.

In primar avem 2 capacitori produsi de Nichicon, seria GG, certificati pentru 105 grade C (470uF / 400V+ 560uF / 400V) in timp ce secundarul este intesat de capacitori Nichicon si Nippon Chemicon, atat electrolitici cat si polimerici. Rail-urile minore sunt derivate DC-DC, VRM-urile corespondente fiind amplasate pe un PCB secundar situat chiar in spatele panoului cu conectori modulari. Lucratura este solida, de calitate, dupa aglomeratia din interior s-ar spune ca avem de-a face cu o sursa de minim 1000W.

Pentru protectia la retea, Chieftronic monteaza 2 condensatori Y si unul X direct pe mufa IEC, continuand pe PCB-ul principal cu 4 condensatori Y, 2 bobine, un condensator de tip X si un MOV (varistor) pentru protectie. Totul pare facut cum trebuie, haideti asadar sa trecem pe pagina urmatoare si sa vedem cum se comporta prima sursa Chieftronic testata pe LAB501.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Chieftronic PowerPLAY 850W (GPU-850FC)

Lasa-ne un comentariu: