Review – Chieftronic PowerPLAY 850W (GPU-850FC)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 September, 2019.

Concluzii

 

Chieftronic PowerPLAY 850W a reprezentat o surpriza in testul nostru de astazi, in primul rand prin platforma semi-digitala de ultima generatie folosita, care obtine rezultate excelente in ceea ce priveste eficienta si ripple noise-ul. Stabilitatea voltajelor a fost si ea la cel mai inalt nivel, asemenea rezultate am putut vedea numai la modele de top de la Seasonic sau Corsair. Tensiunile in sine mi s-au parut calibrate cam jos din fabrica pentru gustul meu, dar presupun ca in cazul lui PowerPLAY 850W inginerii au avut motive pentru acest tip de calibrare, cel mai probabil ceva legat de eficienta si ripple noise.

Tensiunile calibrate sub valoarea nominala si rezerva de putere limitata sunt singurele mele plangeri la adresa sursei celor de la Chieftronic. Pretul de comercializare se invarte in jurul valorii de 800 – 850 lei, ceea ce este perfect in grafic pentru o sursa de 850W cu certificare 80PLUS Platinum. Totusi, competitorii ofera o garantie mai mare pentru acest segment de piata, de exemplu Corsair HX 850W vine cu pret similar si garantie 10 ani.

Chieftronic ofera un produs performant la un pret corect, insa brand-ul este inca nou pe piata si garantia ar putea fi imbunatatita. Altfel stau lucrurile in cazul modelelor de 550W, 650W si 750W, care utilizeaza tot o platforma CWT, certificata insa 80PLUS Gold, acest lucru permitand reducerea pretului pana la 500 – 600lei. Sunt foarte curios legat de succesul de care se va bucura acest nou brand de gaming bazat pe experienta de peste 25 ani a celor de la Chieftec – era si cazul ca acestia sa se aventureze in segmentul high-end.

Cel mai important este faptul ca produsele promit, oferind o performanta demna de segmentul premium, ceea ce nu este chiar ceva la indemana oricui, mai ales in segmentul surselor de alimentare. Cu mici ajustari la capitolul perioada de garantie, avem toate sansele sa vedem un competitor serios in segmentul high-end, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Chieftronic PowerPLAY 850W (GPU-850FC)

Lasa-ne un comentariu: