Review – Corsair AX1000

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 June, 2019.

Concluzii

 

Corsair AX1000 poate fi achizitionata din Romania pentru aproximativ 1150 lei, un pret corect sustinut de comportamentul excelent dar si de garantia de 10 ani oferita de producator. Sursa Seasonic Prime Titanium 1000W nu este in stoc insa pretul acesteia este oricum mai ridicat decat cel al lui AX1000. Avantajul Seasonic este garantia de 12 ani, 2 ani extra fata de Corsair AX1000, care vine cu “numai” 10 ani. Probabilitatea este ca vom schimba oricum platforma cu tot cu sursa in 10 ani, insa unii dintre voi poate dorm mai linistiti stiind ca sunt acoperiti “no matter what”.

Am apreciat faptul ca producatorul american s-a intors la radacini si a ales din nou o platforma Seasonic, care si-a dovedit calitatile de-a lungul timpului. Nivelul de eficienta pe care il poate mentine Corsair AX1000 pe toata plaja de incarcari este de-a dreptul spectaculos, de fapt este destul de dificil de observat ceva care nu este spectaculos.

Aspectul sursei, stabilitatea tensiunilor, zgomotul tensiunilor, rezerva de putere, garantia de 10 ani dar si pretul ceva mai scazut decat cel al omoloagei sale de la Seasonic puncteaza favorabil pentru sursa testata astazi. Singurul incovenient l-as vedea in cablurile principale, care sunt destul de greu de manevrat din cauza faptului ca sunt de tipul clasic si nu de tip panglica. Bine ca avem totusi extensii si seturi de cabluri aftermarket.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Corsair AX1000

  1. Cristi a scris pe:

    Foarte tare review-ul, mi-a placut sursa, este intradevar high-end, necesara pentru SLI, CrossFireX si CPU cu peste 32 de nuclee (Threadripper 2990WX sau Xeon Phi 7295)

Lasa-ne un comentariu: