Review – Corsair AX1000

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 21 June, 2019.

Analiza interioara

 
Ventilatorul de 135mm utilizat de AX1000 foloseste lagare Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua – identic cu cel folosit de Seasonic pentru Prime Titanium. Tinand cont de cat de rece si eficienta este sursa si de modul in care este setat regulatorul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste, pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des.

 

 

Asa va povesteam mai devreme, electronica prezenta in Corsair AX1000 este platforma high-end dezvoltata de Seasonic, pe care am vazut-o si in cazul lui Prime Titanium. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat spre deosebire de modelele anterioare, care integrau convertoarele direct pe placa cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat filtrarea EMI este facuta asa cum trebuie: doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat cu 4 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati doua bucati Hitachi HU de 820uF / 400V si 470uF / 400V – destul de generos pentru o sursa de 1000W – in timp ce in secundar avem Nippon Chemi-Con, Nichicon, Rubycon atat electrolitici, cat si polimerici. Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 10 ani de garantie oferiti de Corsair.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Corsair AX1000

  1. Cristi a scris pe:

    Foarte tare review-ul, mi-a placut sursa, este intradevar high-end, necesara pentru SLI, CrossFireX si CPU cu peste 32 de nuclee (Threadripper 2990WX sau Xeon Phi 7295)

Lasa-ne un comentariu: