Review – Corsair SF600 Platinum 600W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 22 November, 2018.

Analiza exterioara

 

 

Sursa SF600 Platinum vine intr-o cutie de carton compacta, ce respecta cunoscuta tematica coloristica de gaming Corsair bazata pe tente de galben si negru. Pe spate gasim o diagrama cu lungimea si tipul cablurilor incluse dar si un tabel cu specificatiile electrice ale modelului. In pachet gasim cablurile modulare, adaptor SFX -> ATX, manualul de utilizare, benzi velcro, precum si suruburi pentru montarea sursei in carcasa. Referitor la design-ul sursei, carcasa este complet neagra, numele companiei producatoare fiind embosat elegant pe latura superioara. Pe partea din spate a sursei avem numai conectorul de alimentare ATX, precum si butonul de pornit / oprit.

Corsair SF600 Platinum are o arhitectura complet modulara asadar avem de-a face cu un cablu ATX cu 24 de pini (300mm), un cablu 4+4 pentru CPU (400mm), 2 x PCI-Express cu 6+2 pini situate pe 2 cabluri (400mm), 4 conectori SATA asezati pe un singur cablu si 3 conectori MOLEX. Toate cablurile beneficiaza de sleeving individual, ceea ce puncteaza decisiv la capitolul aspect.

 

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice. Linia de +12v are o configuratie single-rail, capabila sa livreze in total 50A (toata puterea sursei). Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la cate 20A, impreuna putand livra un maxim de 120W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Corsair SF600 Platinum 600W

  1. Vigilante a scris pe:

    Salut matose, multumesc pentru review.

    Imi caut o sursa tapana pentru un cube mITX sa tina un R7 2700 si un 2070. Fara OC evident. (Daca isi face cineva griji pentru VRM e MSI B450i Motherboard-ul. Nu recomand Ryzen 7 pe placi mITX.)

    Am de ales intre aceasta si Seasonic-ul de care vorbesti la final.

    Cand apare o comparatie intre ele? Parca as da 100 de lei in plus pentru Seasonic si acei + 3 ani de garantie.

Lasa-ne un comentariu: