Review – Corsair TX750M 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 August, 2017.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui Corsair TX750M este proprietar, NR120L avand rulment Rifle Bearing si palele optimizate pentru o presiune statica crescuta. Observam si masca din plastic ce directioneaza aerul deasupra componentelor care au nevoie de airflow. Sursa nu prevede oprirea ventilatorului la incarcari sau temperaturi mici, insa pot spune ca nu s-a remarcat negativ in ceea ce priveste zgomotul emis, nici macar atunci cand am depasit puterea inscrisa pe eticheta.

 

 

Asa cum am mentionat mai devreme, electronica acestei surse este bazata pe o platforma Great Wall, un producator din ce in ce mai popular in ultima vreme. De remarcat arhitectura bazata pe o topologie LLC cu rectificare sincrona in primar cuplat cu un convertor DC-to-DC in secundar, ceea ce ne arata un design modern nativ 80PLUS Gold.

Filtrul de linie incepe direct pe mufa IEC cu un condensator tip X, doi condensatori tip Y si se continua spre PCB printr-o bobine de ferita amplasata direct pe cablu. Pe PCB, filtrul continua prin 2 bobine, un condensator tip X si doi condensatori tip Y.

Layout-ul este curat, radiatoarele sunt bine dimensionate, impresia generala fiind una de calitate si soliditate, in special daca ne uitam la bobina PFC corect dimensionata. Unul din atuurile acestei surse sunt condensatorii japonezi folositi atat in primar (2 x Nippon Chemi-Con KMR 105 oC 330uF / 420V) cat si in secundar (Nippon Chemi-Con KZE 105 oC, Rubycon ZLJ / ZLH 105 oC). Pentru imbunatatirea calitatii tensiunilor de iesire, filtrarea rail-urilor principale (+12V, +5V, +3.3V) este realizata prin condensatori polimerici tot de provenienta japoneza – Nippon Chemi-Con.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Corsair TX750M 750W

  1. J.Nicolae a scris pe:

    O sursa superba, la un pret corect si un review pe masura.
    Felicitatri !

Lasa-ne un comentariu: