Review – FSP Hydro PTM+ 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 July, 2019.

Concluzii

 

Sincer… apreciez implementarea tehnologiilor noi in produse conventionale, care de obicei nu beneficiaza de prea multe inovatii, cum ar fi de exemplu sursele. Inca din timpuri antice in care overclocking-ul depindea de skill si nu de binning, mai exact anul 2001, Koolance lansau o sursa racita cu lichid, insa tot interiorul era cufundat intr-un lichid neconductiv. Abordarea era eficienta, insa problematica din punct de vedere al productiei, pretului si RMA-ului. FSP nu au reinventat roata, insa au reusit sa scoata pe piata prima sursa racita cu lichid disponibila in retail.

Imi mentin insa parerea ca FSP Hydro PTM+ 850W pare o sursa incropita pe graba, incepand cu fanta in forma de ventilator de pe partea pe care este pozitionat waterblock-ul, continuand cu performanta si terminand cu profilul ventilatorului, care nu pare ajustat corespunzator. Daca solutia care implica racirea hibrida a sursei in care PCB-ul este racit doar pe partea din spate nu ofera rezultate spectaculoase, as fi optat cel putin pentru un design spectaculos.

La un pret de 400 euro, FSP Hydro PTM+ 850W nu este o alegere indicata, indiferent de cum am privi situatia. Oricat de pasionat de racirea cu lichid as fi, nu pot sa justific acest pret pentru o sursa zgomotoasa peste 650W, performanta mediocra si garantie de doar 3 ani. Performanta este oarecum de inteles, platforma PTM+ este derivata din cea PTM, care la randul ei este o evolutie a lui Hydro G, care era o solutie mainstream. Totusi, de ce nu s-a folosit Aurum PT? De ce nu s-a ales un design spectaculos, in care sa iasa in evidenta waterblock-ul? Acestea sunt intrebari la care cel mai probabil nu vom afla raspunsul niciodata!

Sper ca cei de la FSP sa considere feedback-ul oferit drept unul constructiv – nu ar fi nici primii nici ultimii intr-o situatie de acest gen – iar varianta revizuita sa repare toate problemele semnalate, astfel incat Hydro PTM+ sa devina o sursa competitiva. In forma actuala, cu exceptia modder-ilor care colaboreaza cu FSP, nu cred ca exista altcineva dispus s-o achizitioneze, iar acum putem intelege si de ce nu exista review-uri amanuntite ale acestei surse.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – FSP Hydro PTM+ 850W

Lasa-ne un comentariu: