Review – Super Flower Silver Green FX 500W (SF-500R14SE)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 February, 2016.

Analiza exterioara

 

Silver Green FX 500W vine intr-o cutie vesela cu nuante deschise de argintiu ce ne sugereaza chiar de la prima vedere faptul ca nu avem de-a face cu o sursa ordinara. Eficienta 80PLUS Silver, rezerva de putere de 20%, capacitorii certificati pentru functionarea la o temperatura de 105 oC cat si arhitectura single-rail sunt dotari ale sursei mentionate atat pe partea frontala a cutiei cat si pe lateral.

Inafara de sursa propriu-zisa, in pachet mai putem gasi suruburile de montaj, cablul de alimentare precum si manualul de utilizare.

 

1

2

3

 

Sursa propriu-zisa are un design clasic, aspectul fiind imbunatatit de grila ventilatorului ce are o forma hexagonala dar si de numele producatorului stantat in relief pe una din laterale.

Modelul testat de noi nu are o arhitectura modulara, asadar avem de-a face numai cu cabluri fixe: ATX cu 24 de pini, unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, 2 x PCI-Express cu 6+2 pini pe un singur cablu, 4 conectori SATA si 3 conectori MOLEX cu 4 pini. Cablurile sunt suficient de lungi pentru majoritatea carcaselor de pe piata, numai ca as fi preferat includerea unui cablu PCI-Express in plus pentru echilibrarea mai buna a sarcinii in cazul placilor video gurmande cu 2 mufe de alimentare.

 

6

4

8

 

Pe una din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Linia de +12v are o configuratie single-rail, putand furniza aproape toate puterea sursei, mai exact 41.5A (498W). Rail-urile de +3.3 si +5v sunt derivate DC-to-DC din +12v fiind cotate la 22A, impreuna putand livra un maxim de 110W, fiind mai mult decat suficiente tinand cont de faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v.

 

5

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Super Flower Silver Green FX 500W (SF-500R14SE)

 1. Alin a scris pe:

  Salut Matose.
  Foarte bun review-ul.as avea totusi o rugaminte: poti sa pui un printscreen din Gpuz cu valoarea voltajului minim de la placa video? Eu am un Golden green 550 si am observat CA acolo voltajul scade de la 11.87 la 11.58. Insa in Aida64 nu am vazut voltajul mai mic de 12v.
  Multumesc!

 2. silviugamer a scris pe:

  Un review excelent asa cum ne-a obisnuit lab501. Astept cu nerabdare recenzia pentru Leadex.

 3. Sursa Nr 9 a scris pe:

  In ultimile 15 rewiew-uri 8 au fost despre surse . Mult dom’le mult.

 4. Monstru a scris pe:

  Alin – noi masuram voltajele cu voltmetrul, nu poti avea incredere in raportarile software.

  Sursa Nr 9 – ce sa facem domnule, daca producatorii de surse sunt atat de activi….

 5. monstruletu a scris pe:

  cat mai multe review-uri la surse .MERSI matose pt toate review-urile pe care le ai facut acum !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa-ne un comentariu: