Review – Super Flower Silver Green FX 500W (SF-500R14SE)

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 26 February, 2016.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm folosit este produs de Globe Fan, avand un consum maxim de 0.3A (3.6W). Ca emisie sonora nu este chiar cel mai silentios ventilator si nici controller-ul de turatie implementat de Super Flower nu il lasa sa coboare suficient de mult in IDLE pentru a fi silentios. Un zgomot de motor se aude cam la orice turatie, fiind completat si de un tiuit usor deranjant.

 

9

 

Asa cum am mentionat si in introducere, Super Flower foloseste aceeasi platforma din Golden Green, care la randul ei imprumuta elemente constructive din excelenta platforma Golden King.

Ca la orice sursa high-end de eficienta mare pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, Golden King 550W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC to DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB vertical situat intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB.

Toti capacitorii electrolitici folositi sunt certificati pentru o functionare la o temperatura de 105 oC, cel din primar fiind Nippon Chemicon in timp ce cei din secundar sunt produsi de CapXon (Golden Green are in secundar tot Nippon Chemicon in timp ce Golden King are capacitori solizi). Constructia si atentia la detalii este intr-adevar la un nivel foarte ridicat, cel putin pentru segmentul de pret in care se afla Silver Green FX 500W.

Filtrarea tensiunii de intrare putem spune ca este in parametrii, in schimb as fi vrut sa vad si un varistor care din pacate nu este prezent (probabil din motive de cost).

 

10

7

11

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Super Flower Silver Green FX 500W (SF-500R14SE)

 1. Alin a scris pe:

  Salut Matose.
  Foarte bun review-ul.as avea totusi o rugaminte: poti sa pui un printscreen din Gpuz cu valoarea voltajului minim de la placa video? Eu am un Golden green 550 si am observat CA acolo voltajul scade de la 11.87 la 11.58. Insa in Aida64 nu am vazut voltajul mai mic de 12v.
  Multumesc!

 2. silviugamer a scris pe:

  Un review excelent asa cum ne-a obisnuit lab501. Astept cu nerabdare recenzia pentru Leadex.

 3. Sursa Nr 9 a scris pe:

  In ultimile 15 rewiew-uri 8 au fost despre surse . Mult dom’le mult.

 4. Monstru a scris pe:

  Alin – noi masuram voltajele cu voltmetrul, nu poti avea incredere in raportarile software.

  Sursa Nr 9 – ce sa facem domnule, daca producatorii de surse sunt atat de activi….

 5. monstruletu a scris pe:

  cat mai multe review-uri la surse .MERSI matose pt toate review-urile pe care le ai facut acum !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa-ne un comentariu: