Seasonic Arch Q503 + Connect 750W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 28 June, 2022.

Analiza interioara

 

Seasonic Arch Q503 vine din fabrica cu 3 ventilatoare de 120mm Seasonic ZFF1225L non-RGB (produse de Zeta), cu 800rpm, 17.5 dBa si 28 CFM. Avand in vedere permisivitatea vizuala oferita de cele doua panouri din sticla securiza, unii utilizatori ar putea sa se orienteze spre ventilatoare RGB, pe care le pot conecta la placa de baza, sau pot achizitiona un controller dedicat.

Desi interiorul sasiului permite chiar si instalarea unor placi de baza in format extins, din fabrica sunt preinstalate standoff-urile pentru formatul ATX, acesta fiind cel mai popular in momentul de fata. Tabelul de specificatii detaliaza posibilitatile de populare ale lui Arch Q503 cu radiatoare, acestea aliniindu-se la cerintele de consum ale majoritatii utilizatorilor: un maxim de 360mm frontal si 280mm pentru plafon fiind dimensiuni suficiente pentru o racire corecta a unui sistem.

Indiferent de formatul placii de baza, orificiile pentru trecerea cablurilor vor fi suficiente, fiind amplasate specific pentru a putea fi conectate in dispozitivul Connect. Decupaturile mastii sursei au atat rol estetic, cat si functional – perforatiile prezente pe partea superioara a mastii permit caldurii degajate de sursa sa-si urmeze cursul firesc, avand totodata posibilitatea de a amplasa pe aceasta doua ventilatoare suplimentare de 120mm, iar orificiile de trecere prezente pe masca faciliteaza cable managementul. Limitarea in ceea ce priveste lungimea placii video este de 380mm. Pentru a nu avea probleme cu spatiul ar fi indicat sa utilizati un cooler cu o inaltime de cel mult 165mm. In partea din spate a carcasei, avem amplasat un ventilator de 120mm, menit sa scoata caldura degajata de zona procesorului.

Pe spatele tray-ului placii de baza gasim zonele rezervate unitatilor de stocare, disponibilitatea optiunilor constand intr-un maxim de 3 unitati de 2.5″ amplasate direct pe spatele panoului placii de baza, dar si pe montant, sau a 3 unitati de 3.5″ pozitionate in montantul modular. Acesta poate fi mutat spre masca frontala, sau poate fi scos daca nu avem nevoie de el. In zona dedicata sursei avem suficient loc, 225mm reprezentand suficient spatiu in care putem ascunde chiar si un controller. Bridele aflate pe spatele placii de baza permit ancorarea cablurilor folosind soriceii din pachetul de accesorii, numarul acestora fiind suficient pentru aproape orice scenariu de cable management. Pe podeaua sursei avem doua pad-uri lungi, care vor atenua din vibratiile sursei daca este cazul.

 

 

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: