Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2012.

Analiza interioara

 

 

Pentru ca sistemul pasiv de racire presupune lipsa oricarui ventilator, sectiunea aceasta va lipsi din cadrul articolelor. N-am fost niciodata mai fericit decat sunt acum in legatura cu ventilatorul unei surse! Prezenta radiatorului urias a adus si niste schimbari structurale fata de o sursa conventionala; ca sa ajungi in interior trebuie mai intai sa indepartezi radiatorul-capac din partea de sus, care e prins in patru suruburi, si apoi cele doua panouri laterale, prinse si ele in cate patru suruburi.

 

 

 

Spatiul interior este dominat de inca patru radiatoare, din nou de dimensiuni generoase, care se afla in contact cu capacul prin intermediul unor thermal pad-uri, asa cum suntem obisnuiti sa vedem la VRM-urile placilor de baza sau placilor video. Deocamdata impresiile sunt bune si se pare ca inginerii de la Super Flower au luat in serios problema racirii componentelor.

Partea de filtrare arata si ea bine, continand patru condensatori Y, trei condensatori X, doua bobine, precum si o siguranta la intrare. Aceste componente au rol in a prelua varfurile de tensiune ce pot aparea in reteaua electrica protejand astfel atat sursa cat si restul componentelor alimentate iar sursa Super Flower puncteaza bine la acest capitol, nu mi-ar fi placut sa fie facute economii in aceasta privinta.

 

 

 

Heatshrink-ul care inveleste electroliticul din primar nu lasa se vada prea mult, dar chiar si asa se poate observa cu usurinta ca sub el se ascunde un NCC, condensator de calitate produs in Japonia, asa cum e scris chiar si pe cutie. Povestea se repeta si in cazul condensatorilor din secundar, care e impanzit cu KZE-uri produse de aceeasi firma nipona. Selectia componentelor este asadar demna de o sursa high-end, iar stacheta a fost deja ridicata destul de sus, trebuie sa trecem la testat.

 

 

 

Comentarii

12 comentarii la: Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

  1. Dan Valentin a scris pe:

    Uite ca am mai invatat ceva azi.Ca intotdeauna un review excelent. Si mi-am permis si sa comentez.

  2. fubu a scris pe:

    Superba sursa! Pe langa eficienta si calitatea constructie cat si a componentelor imi place foarte mult aspectul fizic. La ce pret se va gasi, daca se va gasi in Romania? Pacat ca e singurul model din aceasta categorie… un model de 650-700W mi-ar surade enorm.

  3. boghy a scris pe:

    Mi se pare mie sau review-urile la surse sunt putin cam superficiale? Inteleg ca nu oricine are bani de osciloscoape pentru analiza riplulului, dar macar un tabel cu numarul de conectori si calitatea lor nu strica.

  4. Adevarul este ca este stresant tare un calculator, mai ales atunci cand este plin de praf sau cand a fost folosit ceva ore bune.
    Spun asta pentru ca eu petrec si 12 ore pe zi fara nici o problema, mai ales ca acum vine iarna…

  5. Monstru a scris pe:

    boghy – avem un osciloscop si unuld estul de scump. Este inutil in cazul testarii surselor cu sarcina variabila, ai nevoie de sarcina constanta pentru a masura cu osciloscopul, ori asa cum am mai spus-o pana acum, testam in conditii reale cum veti folosi voi sursa acasa nu cu Chrome sau SunMoon-uri…

    Cat despre tabel…serios acum, vrei sa citesti un test sau o enumerare de conectori pe care o gasesti si pe site-ul producatorului sau in orice magazin online?

  6. boghy a scris pe:

    @Monstru: Zic doar ca n-ar strica. O parere despre ele in special, deoarece afecteaza foarte mult un build dpdv estetic si detaliile astea nu reies intotdeauna din doua poze sau de pe site-ul oficial/e-tailer-ului. Unii producatori nu includ cabluri cu sleeving de calitate echivalenta pretului. Unii pun la modele modulare de 500-600w si cablu 8pin atx si 4+4pin nedetasabile. Altii, Be Quiet! par example, includ la sursele modulare seturi de cabluri de mai multe de doua lungimi si seturi de conectori adauga foarte mult la versatilitatea si valoarea sursei. IMO sunt un factor diferentiator destul de important.

  7. Monstru a scris pe:

    Ai dreptate nu am zis ca nu sunt. Cand remarcam ceva deosebit (in bine sau in rau) mentionam asta. Ziceam doar ca nu are sens sa trecem conectorii in tabel cand felul si numarul lor este deobicei mentionat in specs.

  8. Maniax a scris pe:

    Salut, unde gasesc sursa aceasta in RO ?

  9. sal maniax ti-a spus cineva de unde se poate cumpara sau importatorul?

  10. las si eu nr de tel daca stie cineva despre super modelul asta sau altele de la aceelasi producator sa ma sun 0769937736

  11. Stefan a scris pe:

    Se pare ca au ajuns si in Romania surse platinum de la Super Flower 😀

  12. Unde in Romania ?

Lasa-ne un comentariu: