Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2012.

Rezultate

 

 

Am sa fiu sincer, rezultatele m-au impresionat pe deplin. E drept ca am vazut surse care au aratat o stabilitate mai buna a voltajelor sau care au reusit sa depaseasca puterea de pe eticheta cu mai mult decat cei 112W reusiti de Super Flower. Ba sa-mi fie cu iertare, 212W daca o consideram o sursa de 500W!

Dar daca judecam strict dupa ce se poate vedea in tabelul de mai sus, nu poate exista decat o singura concluzie. Lasati-ma sa explic: 700W livrati stabil de o sursa racita pasiv, in timp ce tensiunile nu au scazut practic sub valoarile nominale. Variatia maxima inregistrata a fost de 1.23% la alimentarea placilor video care sunt cei mai mari consumatori din platforma noastra de teste, un rezultat excelent. Tensiunea pe rail-ul de +5v ne arata beneficiile tehnologiei DC-to-DC ramanand cvasi-constanta pe parcursul testelor. Chiar daca sarcina pe linia de +5v nu este deloc mare, ma bucur ca totul este in regula si la acest capitol.

Inginerii Super Flower chiar au reusit sa faca o treaba excelenta in ceea ce priveste sursele Golden Silent. Nu putem vorbi de un nivel de zgomot, pentru ca nu mai avem componente in miscare iar alte fenomene de genul coil-noise nu si-au facut aparitia. M-a uimit insa cat de rece a ramas sursa chiar si in conditiile in care livra 700W unei platforme cu doua HD7970 overclockate si un i7 3960X, iar acest lucru cred eu ca este de laudat. Din ce am vazut pe parcursul testelor nu e exclus sa vedem in viitor o sursa fanless cu putere si mai mare decat aceasta din partea taiwanezilor.

 

Comentarii

12 comentarii la: Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

 1. Dan Valentin a scris pe:

  Uite ca am mai invatat ceva azi.Ca intotdeauna un review excelent. Si mi-am permis si sa comentez.

 2. fubu a scris pe:

  Superba sursa! Pe langa eficienta si calitatea constructie cat si a componentelor imi place foarte mult aspectul fizic. La ce pret se va gasi, daca se va gasi in Romania? Pacat ca e singurul model din aceasta categorie… un model de 650-700W mi-ar surade enorm.

 3. boghy a scris pe:

  Mi se pare mie sau review-urile la surse sunt putin cam superficiale? Inteleg ca nu oricine are bani de osciloscoape pentru analiza riplulului, dar macar un tabel cu numarul de conectori si calitatea lor nu strica.

 4. Adevarul este ca este stresant tare un calculator, mai ales atunci cand este plin de praf sau cand a fost folosit ceva ore bune.
  Spun asta pentru ca eu petrec si 12 ore pe zi fara nici o problema, mai ales ca acum vine iarna…

 5. Monstru a scris pe:

  boghy – avem un osciloscop si unuld estul de scump. Este inutil in cazul testarii surselor cu sarcina variabila, ai nevoie de sarcina constanta pentru a masura cu osciloscopul, ori asa cum am mai spus-o pana acum, testam in conditii reale cum veti folosi voi sursa acasa nu cu Chrome sau SunMoon-uri…

  Cat despre tabel…serios acum, vrei sa citesti un test sau o enumerare de conectori pe care o gasesti si pe site-ul producatorului sau in orice magazin online?

 6. boghy a scris pe:

  @Monstru: Zic doar ca n-ar strica. O parere despre ele in special, deoarece afecteaza foarte mult un build dpdv estetic si detaliile astea nu reies intotdeauna din doua poze sau de pe site-ul oficial/e-tailer-ului. Unii producatori nu includ cabluri cu sleeving de calitate echivalenta pretului. Unii pun la modele modulare de 500-600w si cablu 8pin atx si 4+4pin nedetasabile. Altii, Be Quiet! par example, includ la sursele modulare seturi de cabluri de mai multe de doua lungimi si seturi de conectori adauga foarte mult la versatilitatea si valoarea sursei. IMO sunt un factor diferentiator destul de important.

 7. Monstru a scris pe:

  Ai dreptate nu am zis ca nu sunt. Cand remarcam ceva deosebit (in bine sau in rau) mentionam asta. Ziceam doar ca nu are sens sa trecem conectorii in tabel cand felul si numarul lor este deobicei mentionat in specs.

 8. Maniax a scris pe:

  Salut, unde gasesc sursa aceasta in RO ?

 9. sal maniax ti-a spus cineva de unde se poate cumpara sau importatorul?

 10. las si eu nr de tel daca stie cineva despre super modelul asta sau altele de la aceelasi producator sa ma sun 0769937736

 11. Stefan a scris pe:

  Se pare ca au ajuns si in Romania surse platinum de la Super Flower 😀

 12. Unde in Romania ?

Lasa-ne un comentariu: