Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 14 November, 2012.

Sistemul de test si metodologie

 

 

In acest test urmarim sa aflam cum se comporta sursa in doua scenarii: 1. Folosind un sistem “domestic”, la setarile din fabrica; 2. Atunci cand este la limita, fie a voltajelor, fie a puterii livrate, fie a protectiei OCP. Pentru acestea am folosit o configuratie alcatuita dintr-un procesor Intel Core i7 3960X si doua placi grafice AMD Radeon HD7970. Placa de baza folosita a fost MSI Big Bang XPower II, iar memoriile folosite au fost 4x 2GB DDR3 produse de Kingston, care au rulat la frecventa de 1333 MHz. Pentru a testa comportamentul sursei in conditii normale, am folosit frecventele stock atat pentru procesor (3,3 GHz base / 3,6 GHz Turbo, 1.15v) cat si pentru placa video (925/1375 MHz, 1.05v vGPU), insa pentru a descoperi adevaratul potential al acestei surse am overclockat placile video (1000/1400 MHz, 1.1v) si am mai rulat inca odata testele. La final, am crescut frecventa si voltajul placii video pana cand consumul a depasit ceea ce poate sustine sursa, aceasta intrand in protectie, si am notat valoarea maxima de consum suportata.

Platforma a fost testata in regim open-air, masurand consumul la priza al intregului sistem cu un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.10.2 si Prime 95 Blend (pe 6 thread-uri pentru a mai lasa resurse de alocat si pentru FURMark), la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12 V si +5 V, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12 V, am masurat voltajul in trei puncte (Molex, CPU si GPU).

La final, tinand cont de specificatiile oferite de producator, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in sarcina maxima (89%).

 

Comentarii

12 comentarii la: Super Flower Golden Silent Fanless 500W – Test practic

  1. Dan Valentin a scris pe:

    Uite ca am mai invatat ceva azi.Ca intotdeauna un review excelent. Si mi-am permis si sa comentez.

  2. fubu a scris pe:

    Superba sursa! Pe langa eficienta si calitatea constructie cat si a componentelor imi place foarte mult aspectul fizic. La ce pret se va gasi, daca se va gasi in Romania? Pacat ca e singurul model din aceasta categorie… un model de 650-700W mi-ar surade enorm.

  3. boghy a scris pe:

    Mi se pare mie sau review-urile la surse sunt putin cam superficiale? Inteleg ca nu oricine are bani de osciloscoape pentru analiza riplulului, dar macar un tabel cu numarul de conectori si calitatea lor nu strica.

  4. Adevarul este ca este stresant tare un calculator, mai ales atunci cand este plin de praf sau cand a fost folosit ceva ore bune.
    Spun asta pentru ca eu petrec si 12 ore pe zi fara nici o problema, mai ales ca acum vine iarna…

  5. Monstru a scris pe:

    boghy – avem un osciloscop si unuld estul de scump. Este inutil in cazul testarii surselor cu sarcina variabila, ai nevoie de sarcina constanta pentru a masura cu osciloscopul, ori asa cum am mai spus-o pana acum, testam in conditii reale cum veti folosi voi sursa acasa nu cu Chrome sau SunMoon-uri…

    Cat despre tabel…serios acum, vrei sa citesti un test sau o enumerare de conectori pe care o gasesti si pe site-ul producatorului sau in orice magazin online?

  6. boghy a scris pe:

    @Monstru: Zic doar ca n-ar strica. O parere despre ele in special, deoarece afecteaza foarte mult un build dpdv estetic si detaliile astea nu reies intotdeauna din doua poze sau de pe site-ul oficial/e-tailer-ului. Unii producatori nu includ cabluri cu sleeving de calitate echivalenta pretului. Unii pun la modele modulare de 500-600w si cablu 8pin atx si 4+4pin nedetasabile. Altii, Be Quiet! par example, includ la sursele modulare seturi de cabluri de mai multe de doua lungimi si seturi de conectori adauga foarte mult la versatilitatea si valoarea sursei. IMO sunt un factor diferentiator destul de important.

  7. Monstru a scris pe:

    Ai dreptate nu am zis ca nu sunt. Cand remarcam ceva deosebit (in bine sau in rau) mentionam asta. Ziceam doar ca nu are sens sa trecem conectorii in tabel cand felul si numarul lor este deobicei mentionat in specs.

  8. Maniax a scris pe:

    Salut, unde gasesc sursa aceasta in RO ?

  9. sal maniax ti-a spus cineva de unde se poate cumpara sau importatorul?

  10. las si eu nr de tel daca stie cineva despre super modelul asta sau altele de la aceelasi producator sa ma sun 0769937736

  11. Stefan a scris pe:

    Se pare ca au ajuns si in Romania surse platinum de la Super Flower 😀

  12. Unde in Romania ?

Lasa-ne un comentariu: