Thortech Thunderbolt Plus 1200W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 November, 2012.

Analiza exterioara

 

Ambalajul in care vine sursa Thortech iese din tipar, atat prin dimensiunile mai mari decat suntem obisnuiti, cat si prin prezenta a doua bretele din material textil care sa usureze transportul pachetului. Culorile alese sunt, asa cum ii sade bine oricarei surse 80Plus Gold, negrul si auriul. Pe partea din fata si pe cea din spate se gasesc toate detaliile care l-ar interesa pe un cumparator in magazin: certificare 80Plus, garantia de cinci ani, specificatiile electrice si numarul de conectori, cu tot cu lungimea cablurilor. Thunderbolt Plus vine in varianta de 1200W cu un cablu ATX cu 24 de pini, unul cu 8 pini si unul 4+4 pentru alimentarea procesorului, opt cabluri PCI-Express cu 6+2 pini, 12 conectori S-ATA, sase Molex si unul pentru alimentarea floppy-ului. Pe langa acestea isi face aparitia si un conector proprietar cu 6 pini pentru conectarea la iPower Meter, dispozitivul care permite monitorizarea sursei.

Accesoriile incluse in pachet sunt cele obisnuite pentru orice sursa. Ele includ cablul de alimentare, manualul de utilizare, suruburile de prindere, cateva cureluse de tip velcro si bineinteles iPower Meter-ul. Impreuna cu acestea vine si punguta cu cabluri modulare (opt la numar), asa ca putem afirma bundle-ul generos cu care Thunderbolt Plus vine livrat; din acest punct de vedere isi respecta statutul de produs high-end.

 

 

 

 

Sursa in sine respecta insa tiparele in ceea ce priveste design-ul. Daca nu ar veni cu sticker-ele aurii, ar fi usor de confundat cu multe alte surse de alimentare ATX. Numai grila ventilatorului adopta un design propriu, dar acesta este un detaliu care poate fi trecut cu vederea foarte usor. O mai mare importanta au conectorii pentru cablurile modulare: patru negri, pentru cabluri Molex si S-ATA, si patru galbene pentru cablurile PCI-Express cu 6+2 pini care permit instalarea a inca doua placi video.

Thunderbolt Plus este construita foarte solid, iar materialele alese sunt de calitate, fapt care ii ofera o greutate si o rigiditate sporita. Singurul minus din aceasta perspectiva o reprezinta sleeving-ul cablurilor care, in afara de cel de pe cablul ATX cu 24 de pini, este destul de rar. Nu e o problema prea grava insa, pentru ca schema coloristica se asorteaza cu firele negre si galbene de masa si de +12v. Amuzant.

 

 

 

 

 

Pe partea de jos a sursei se gaseste eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Pe partea de +12v avem de-a face cu un singur rail capabil de 100A in cazul lui Thunderbolt Plus in varianta de 1200W, astfel ca orice grija in legatura cu repartizarea sarcinii va disparea. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 24A fiecare, iar luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Thortech Thunderbolt Plus 1200W – Test practic

  1. fubu a scris pe:

    Chiar imi place aceasta sursa si m-as bucura sa vad si niste frati mai mici, care sa respecte aceleasi principii de constructie si calitate si avand in vedere ca ma refer la ceva de 650-800W, de ce nu si cu un ventilator mai silentios. Pe langa iPower Meter care in opinia mea da foarte bine si este un plus pentru cei care apreciaza moddingul, imi place foarte mult faptul ca e semi modulara. Desi ueori e atat de facila o sursa modulara, avand posibilitatea sa montezi stric cablurile de care ai nevoie, cand vine vorba de wiremanangement, arata putin inestetic. Cel putin pentru mine… Recunosc ca, fiind la serviciu am citit selectiv acest arfticol si nu am intalnit informatii legate de pret… o alta curiozitatea este legata de testarea modelelor corsair i860 si i750. Mi-ar placea sa vad un review la aceste modele, marca lab501, ca tot ai adus in discutie seria i:). Felicitari Ihlades!

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    O sa avem review-uri si la noile surse Corsair de indata ce ajung si la noi.

  3. Chiar as vrea sa incerc si asa ceva. Momentam am schimbat a 4-a sursa la PC si incep sa-mi dau seama ca nu se mai fac surse prea bune.

  4. Andrei a scris pe:

    Buna ziua, doresc sa va felicit pentru review, dar din pacate este incomplet.Partea tehnica(cea mai importanta) a recenziei este inexistenta, iar oricat va apreciez pentru munca depusa, eu inclin sa ii cred pe cei de la overclock3d.net, ce au facut o recenzie a sursei cu un nume sugestiv(worst psu ever): http://www.youtube.com/watch?v=MCuKM6Ux4B4

  5. Monstru a scris pe:

    Andrei – sursa o cumperi ca sa o folosesti cu un sistem de genul celui utilizat de noi in teste, nu ca sa incingi fierul de calcat, ca sa spun asa. Uite aici parerea noastra despre cum ar trebui sa arate un test “tehnic” de surse, precum si motivul pentru care preferam sa nu facem compromisuri cu load-testere ieftine si sa ne rezumam la teste practice, in conditiile in care echipamentele profesioniste presupun o investitie nejustificata.

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

  6. NewBreed a scris pe:

    Se pare ca unele persoane din afara considera sursa asta un esec imens(datorita ripple-ului de pe railu de 12V)!
    Check this out:http://www.youtube.com/watch?v=MCuKM6Ux4B4

Lasa-ne un comentariu: