Thortech Thunderbolt Plus 1200W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 November, 2012.

Concluzii

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai avut ocazia sa scriu despre o asemenea sursa de top. Si pentru ca numele Thortech este inca nou pe piata, cu atat mai puternica a fost intriga pentru mine. Dupa ce am vazut sursa la lucru, sunt fericit sa spun ca raman cu o impresie foarte buna referitor la Thunderbolt Plus, cel putin in varianta de 1200W. Aceasta este intr-adevar o sursa foarte buna, doar ca nu pentru toata lumea…

Incepand cu avantajele, sursa aduce o multime de dotari si accesorii utile precum iPower Meter, posibilitatea controlarii vitezei ventilatorului si design-ul modular. Dar de departe cel mai puternic atu al lui Thunderbolt Plus este performanta de care a dat dovada, atat in termeni de stabilitate a voltajelor cat si legat de rezerva de putere. Pe scurt, sursa este capabila sa livreze 250W peste eticheta in conditii de maxima stabilitate termica si electrica. Deodata, un sistem cu i7 3960X si patru HD7970 nu mai pare atat dificil de satisfacut.

Cu siguranta lucrul care o deosebeste cel mai mult de alte produse competitoare este iPower Meter, care afiseaza voltajele, temperatura, viteza de turatie a ventilatorului si chiar eficienta sau puterea livrata. Chiar daca nu este cel mai precis instrument de masurare (in special in ceea ce priveste consumul DC), acesta ofera suficiente detalii despre parametrii in care lucreaza sursa si se poate dovedi util in cazul in care e nevoie de putin troubleshooting al platformei. As mai adauga si faptul ca e atat de cool sa poti vedea cum variaza eficienta sursei cu incarcarea…

La capitoul dezavantaje am un singur lucru major de mentionat, si acela este nivelul de zgomot. Suparator devine doar in modul Turbo al ventilatorului, care misca un volum considerabil de aer la 1800 – 1900rpm, dar chiar si in idle poate fi auzit cu putina atentie in mijlocul zilei. Si chiar si asa, cine si-ar construi un PC care sa aiba nevoie de o asemenea putere si sa doarma cu el aprins in camera? Pentru cei care cauta asa ceva insa, o solutie precum Seasonic Platinum sau Corsair AX1200i, care pot lucra si fanless la incarcari mici, ar fi de preferat.

In incheiere, nu ai cum sa nu fi multumit de Thortech Thunderbolt Plus. Da, nu este sursa perfecta, dar cine are nevoie de un asemenea monstru de 1.2kW cu siguranta ii va aprecia calitatile. Inca o data o spun, stabilitatea voltajelor si rezerva de putere sunt doua mari avantaje al Thortech-ului si ele vin ca urmare a unei constructii de inalta calitate si o selectie potrivita a componentelor. Pentru cine nu urmareste cel mai scazut nivel de zgomot posibil, Thunderbolt Plus ofera cam toate avantajele pe care si l-ar putea dori cineva de la o sursa. Ceilalti au ghinion…

 

 

Comentarii

6 comentarii la: Thortech Thunderbolt Plus 1200W – Test practic

  1. fubu a scris pe:

    Chiar imi place aceasta sursa si m-as bucura sa vad si niste frati mai mici, care sa respecte aceleasi principii de constructie si calitate si avand in vedere ca ma refer la ceva de 650-800W, de ce nu si cu un ventilator mai silentios. Pe langa iPower Meter care in opinia mea da foarte bine si este un plus pentru cei care apreciaza moddingul, imi place foarte mult faptul ca e semi modulara. Desi ueori e atat de facila o sursa modulara, avand posibilitatea sa montezi stric cablurile de care ai nevoie, cand vine vorba de wiremanangement, arata putin inestetic. Cel putin pentru mine… Recunosc ca, fiind la serviciu am citit selectiv acest arfticol si nu am intalnit informatii legate de pret… o alta curiozitatea este legata de testarea modelelor corsair i860 si i750. Mi-ar placea sa vad un review la aceste modele, marca lab501, ca tot ai adus in discutie seria i:). Felicitari Ihlades!

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    O sa avem review-uri si la noile surse Corsair de indata ce ajung si la noi.

  3. Chiar as vrea sa incerc si asa ceva. Momentam am schimbat a 4-a sursa la PC si incep sa-mi dau seama ca nu se mai fac surse prea bune.

  4. Andrei a scris pe:

    Buna ziua, doresc sa va felicit pentru review, dar din pacate este incomplet.Partea tehnica(cea mai importanta) a recenziei este inexistenta, iar oricat va apreciez pentru munca depusa, eu inclin sa ii cred pe cei de la overclock3d.net, ce au facut o recenzie a sursei cu un nume sugestiv(worst psu ever): http://www.youtube.com/watch?v=MCuKM6Ux4B4

  5. Monstru a scris pe:

    Andrei – sursa o cumperi ca sa o folosesti cu un sistem de genul celui utilizat de noi in teste, nu ca sa incingi fierul de calcat, ca sa spun asa. Uite aici parerea noastra despre cum ar trebui sa arate un test “tehnic” de surse, precum si motivul pentru care preferam sa nu facem compromisuri cu load-testere ieftine si sa ne rezumam la teste practice, in conditiile in care echipamentele profesioniste presupun o investitie nejustificata.

    http://lab501.ro/carcase-surse/vizita-la-enermax-in-laborator-naxn-450w-revo87-850w-si-lepa-g1600-testate

  6. NewBreed a scris pe:

    Se pare ca unele persoane din afara considera sursa asta un esec imens(datorita ripple-ului de pe railu de 12V)!
    Check this out:http://www.youtube.com/watch?v=MCuKM6Ux4B4

Lasa-ne un comentariu: