Flamingo Maestro Fusion X4 940 – AMD Phenom II revisited

Scris de: , in categoria: Diverse, in 18 May, 2009.

Solutia video este una de top, cele 2 placi video Sapphire HD4850 1Gb GDDR3 configurate in mod CrossfireX tin piept cu succes oricarui joc si aplicatie grafica din ultimul timp. PCB-ul si racirea sunt custom, zgomotul produs fiind redus.

Radiatorul de pe chipset-ul placii de baza MSI este fabricat din cupru si are o forma circulara cu un design deosebit.

Din punct de vedere al wiremanagement-ului lucrurile stau vizibil mai bine decat la sistemul testat anterior. Cablurile, desi nu urmaresc unghiuri drepte, sunt stranse si aranjate decent pentru asigurarea unui flux de aer suficient componentelor.

Comentarii

14 comentarii la: Flamingo Maestro Fusion X4 940 – AMD Phenom II revisited

  1. Paradox a scris pe:

    Good job Matei. Ma refeream la munca depusa pentru a realiza acest test nu la “efortul” celor care au produs sistemul. Ambalaj “deteriorat la transport”, alegere cel putin dubioasa a producatorului de memorie (who the hell is NCP?), cooler (Spire) mai slab & galagios decat cel box, wiremanagement semi-inexistent, sursa subdimensionata si de calitatea indoielnica (avea “default” cei 2 conectori pci-e pentru placile video?) si nu in ultimul rand greselile grave la montarea hdd-ului & memoriei. Btw, Maestro e gama profi/workstation, cea de gaming/enthuziast fiind Diablo.

  2. Matose Post author a scris pe:

    Asa stiam si eu dar se pare ca intre timp gama Maestro este bazata pe procesoare AMD iar gama Diablo este bazata pe procesoare Intel. Totusi, workstation cu carcasa Sagittarius si cu CrossFireX de HD4850 nu prea se intersecteaza :)!

  3. CQ a scris pe:

    Cine naiba l-a făcut? 😀

    Ultimul paragraf e atât de adevărat… oricum, felicitări pentru corectitudinea de care ai dat dovadă, este un articol pe bune.

  4. Am lucrat si eu in service o perioada si ca peste tot se mai gaseste cate un tanar cu pretentii dar fara talent, eh… asta e. Colcluzia ? -> controlul calitatii = 0.
    Fazele cu una scrie pe foaie alta e inauntru mi se par total inacceptabile as pune direct protectia consumatorului pe ei, e ca si cum le-as da bani pe care scriu cu pixul 10 lei cand e vorba defapt de 1 leu.

  5. prafmingo

  6. SOULKAN a scris pe:

    Am si eu o rugaminte.
    Vreau sa ma ajuti cu informatii legat de procesoare si placi video. Ai zis in articol ca se vede limitarea procesorului in puterea placilor video.
    Am um intel E8400 ce placa de tot ar fi recomandata, dar sa nu simta limitarea procesorului. ( ultima placa care nu sufera de limata procesorului).
    Si daca fac un OC la procesor in ce valori ar merge stabil ( 3600 ) ? si cat ram sa am 4gb sau 8 gb.
    Multumesc mult.

  7. Matose Post author a scris pe:

    Cred ca un Geforce GTX 275 sau un Radeon HD 4890 este suficient pentru sistemul tau. De asemenea, orice E8400 ar trebui sa mearga la 3600Mhz, cu voltaj default chiar. 4GB RAM cred ca sunt arhisuficienti pentru moment ;)!

  8. Tile a scris pe:

    Despre carcasa si sursa nu pot spune decat un singur lucru: FAIL. Pur si simplu nu inteleg de ce se face rabat la aceste capitole destul de importante. Sincer eu nu as mai primi la review astfel de catastrofe.

  9. din cate am inteles eu, astia de la flamingo au facut o chestie, stand intr-un picior. apollodor din damasc s-ar rasuci in mormant si ar ragai fericit, contaminand abonamentul la flamingo. ci albatrosii astia, din cate pricep eu, au facut o fabrica misto, cu aparatura de ultima generatie…dar au uitat sa faca o priza care sa alimenteze minunatiile. ci munca autorului ar putea fi recompensata prin scuzele constructorilor, care ar trebui sa fredoneze versuri din pepe sau sa se inchine la zavoranca. nemultumiti de vietile lor sexuale comparative cu aerul de pe luna, au facut o greseala. sunt la fel de nepriceputi precum un orbete anchetat de FBI, la lumina becului. gresesc la fel de mult precum un cioban care picteaza fara vopsea. se uita la abecedar si se minuneaza de culorile copertilor. sunt precum ratonii din padurea vesnic verde…depasiti de situatie, dar fericiti intocmai ca o bufnita care prevesteste moartea. propria moarte.

  10. Eu as vedea totusi si o parte buna a faptului ca sistemul dat spre review nu e chiar 100% perfect: arata ca
    a. oamenii ti-au dat un sistem mai slab;
    b. acel sistem mai slab nu a fost ales intentionat dintre cele mai bune, n-au cosmetizat lucrurile SAU
    c. (asta ar fi o varianta tragica) sunt atat de slabi, incat asta e la ei sistemul cel mai bun.

    Inclin totusi sa cred ca e vorba despre punctul b. Daca te uiti doar la cutia in care a fost adus sistemul, iti poti da seama ca sistemul n-a fost cosmetizat deloc.

    Acum, asta nu prea imi da mari sperante si incredere sa cumpar de la cei de la Flamingo, dar e totusi o perspectiva.

  11. eXecu7or a scris pe:

    review-ul este mult prea profi pentru un sistem atât de praf… oricum, de ce să ai carcasă cu side panel si să vezi înăuntru cooler spire pe procesor?

  12. Vlad a scris pe:

    Felicitari pentru review!Sincer, acesta trebuie sa fie modul in care judecam firmele la ora actuala, deoarece bani exista, insa cei de sus prefera sa traiasca bine in loc sa angajeze mana de lucru specializata.Din pacate, baietii de la Flamingo s-au dat de gol prin memoriile CL6(aoleu), sursa pusa probabil intentionat, sa mai iasa profit si un cooler jalnic.Si cand stai si te gandesti ca tot mai ieftin iesi atunci cand iti faci propriul sistem din bucati..

  13. Matose Post author a scris pe:

    Multumesc frumos pentru comentarii!

    Am tratat acest sistem la fel ca si celelalte produse. Chiar daca nu a fost ce ma asteptam, trebuia prezentat asa cum este, pentru ca asa il va primi si un eventual cumparator…

  14. @Vlad, acesta este principiul pe care se bazeaza majoritatea lanturilor de magazine. Chiar si producatorii apeleaza la astfel de trucuri.

    De nenumarate ori am vazut procesoare puternice puse pe niste placi de baza ce abia faceau fata, facand performanta procesurului sa scada foarte mult. La prima vedere te poti lasa inselat insa chilipirurile nu sunt aproape niciodata ceea ce par a fi la prima vedere.

Lasa-ne un comentariu: