MSI GT740x – gaming la purtator

Scris de: , in categoria: Diverse, in 28 June, 2010.

Design si dimensiuni

Carcasa lui GT740 este construita in proportie de 80% din plastic avand insa capacul si palmrestul construite din aluminiu negru de tip brushed. Schema coloristica este iesita din comun, data fiind apartenenta la seria MSI gaming, culoarea dominanta fiind negrul cu accente de rosu strident, prezente mai ales pe langa tastatura si palmrest.

In aditie, zona butoanelor multimedia, unde regasim si primele doua dintre cele cinci difuzoare, este argintie cu aspect de mesh. Inca doua difuzoare sunt montate pe partea din fata a notebook-ului acestea avand acelasi design ca si cele de mai sus.

Ultimul difuzor, cel de bass este montat pe baza laptop-ului si are un capac ce aduce in mod dubios cu o janta de masina.

Tastatura este unul din punctele cele mai slabe ale noului notebook MSI, desi la prima vedere observam aditia butoanelor de tip numpad si modul deosebit in care sunt marcate anumite taste (w, a, s, d de exemplu). Prima problema pe care o am cu tastatura este imprecizia tastelor cat si modul destul de deranjant in care se deformeaza zona din jurul tastei apasate. Senzatia la apasare este foarte ciudata iar materialul din care sunt realizate tastele poate deveni foarte usor alunecos. In alta ordine de idei, MSI a realizat pentru GT740 o tastatura cu un layout deosebit, lucru ce nu este intodeauna cea mai buna idee: de departe cel mai deranjant aspect despre care trebuie sa discutam din acest punct de vedere este atasarea butonului de Fn in partea din stanga a butonului Ctrl, inversiune ce s-a dovedit extrem de deranjanta in practica in timpul jocurilor.

Touch-pad-ul spre deosebire de tastatura este foarte bine realizat, fiind foarte precis si comod in utilizare, singurul minus de notat fiind totusi dimensiunea destul de redusa a acestuia.

Per total calitatea constructiei este buna, materialele sunt de calitate, chiar daca designul si schema coloristica tine de gusturi. Un minus clar ar fi modul in care este integrata bateria, aceasta depasind cu 5 centimentri partea din spate a carcasei laptop-ului.

Ecranul de 17” este de tip glare, putand reda o rezolutie de 1680 pe 1050, rezolutie care contribuie cu siguranta la o experienta multimedia placuta. Acesta este un aspect pozitiv important, existand alte modele de notebook-uri dedicate gamer-ilor care, desi au un display generos, folosesc o rezolutie mai mica. Display-ul are un contrast si o claritate foarte buna, avand insa o luminozitate maxima redusa, notebook-ul fiind aproape de neutilizat in lumina ambientala puternica. Culorile reproduse de ecranul lui GT740 sunt palide si lipsite de vibranta iar lipsa luminozitatii favorizeaza si mai mult imaginea reprodusa. Chiar daca discutam de office, jocuri sau filme pe acest ecran m-am trezit de nenumarate ori cu senzatia ca display-ul este setat la minim si in consecinta am incercat sa ridic luminozitatea doar ca sa observ ca aceasta este de fapt la maxim. Unghiurile de vizibilitate sunt mai bune pe orizontala decat pe verticala, ajustarea unghiului display-ului intamplandu-se destul de des pe parcursul unei zile.

Dimensiunile noului notebook sunt 395 x 278 x 40 mm (latime x lungime x grosime), dimensiuni ce il recomanda pe GT740 mai degraba celor ce cauta un desktop replacement si nu tin in mod special la portabilitate.

Comentarii

Niciun comentariu la: MSI GT740x – gaming la purtator

Lasa-ne un comentariu: