Prezentare – Corsair TC70 REMIX Gaming Chair

Scris de: , in categoria: Diverse, in 3 November, 2021.

Asamblare si utilizare

 
Asamblarea scaunul se face destul de usor, chiar si de unul singur daca situatia o cere. O data scoase toate piesele din foliile de protectie si consultat manualul, putem incepe operatiunea de asamblare prin fixarea rotilor duble de 60mm in baza de plastic dur, dupa care introducem pistonul si protectia acestuia din plastic negru.

In continuare se vor atasa cele doua brate ale scaunului impreuna cu mecanismul de sezut. O data ce ne-am asigurat din nou ca toate suruburile sunt stranse cum trebuie putem trece la atasarea sezutului de spatarul scaunului. Este mai usor daca avem intins spatarul pe jos si venim deasupra acestuia cu sezutul, avand astfel si posibilitatea de a fixa suruburile celor doua parti intr-un mod controlat. Ultimul pas implica atasarea ansamblului sezut-spatar peste pistonul de gaz (clasa 3).

Mecanismul folosit pentru aceasta serie permite inclinarea simultana a partilor atasate de acesta respectiv a spatarului cu 105 grade si a sezutului cu 10 grade. Totodata, sezutul poate fi lasat in pozitia oscilanta sau blocat la nevoie (de regula cand lasam spatarul pe spate, pentru a nu ne rasturna), iar inaltimea scaunului are o marja de ajustare de 100mm.

Manerele se pot ajusta atat pe inaltime (27.5cm – 35cm), fata/spate, cat si longitudinal sau swivel, avand ceea ce marketing-ul numeste “ajustare 3D”. Inaltimea sezutului poate fi si ea reglata in functie de preferinte intre 44.2cm si 53.9cm, personal am gasit-o potrivita pentru a intra sub orice birou. Spuma din care este construit sezutul are o densitate ridicata (55kg/m3), fiind ceva mai tare, dar cu o sustinere buna, mai ales laterala. Exteriorul lui Corsair TC70 Remix este placut la atingere, indiferent daca vorbim despre materialul textil plusat moale sau despre pielea sintetica de culoare gri. Forma scaunului este preluata de la scaunele sport auto ce ofera o sustinere ridicata lombar (sistem built-in din spuma), lateral, cat si in partea superioara a spatelui, fapt ce ajuta in mentinerea unei pozitii benefice pentru spate.

Greutatea maxima specificata de 124kg, respectiv latimea generoasa a sezutului si a spatarului fac ca majoritatea oamenilor peste 1.80m / 90kg sa stea comod. Pentru ceilalti insa, scaunul este usor cam “mare” desi manerele cu ajustare 3D mai compenseaza din sentimentul de discomfort. Desigur, preferintele individuale sunt subiective. Cilindrul a functionat foarte bine, avand suficienta forta – mecanismul folosit de Corsair implica doua manete sub sezut ce realizeaza reglajul sus / jos precum si blocarea inclinarii sezutului. Logo-ul si numele producatorului “Corsair” sunt cusute pe ambele fete ale tetierei si completeaza design-ul lui TC70 Remix.

 

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Corsair TC70 REMIX Gaming Chair

Lasa-ne un comentariu: