Prezentare – Gamdias Achilles P1 L Gaming Chair

Scris de: , in categoria: Diverse, in 30 April, 2018.

Asamblare si utilizare

 
Asamblarea nu este deloc complicata, cei de la Gamdias au gandit lucrurile de asa natura incat intregul proces sa nu dureaze mai mult de un sfert de ora; in pachet gasim instructiunile de instalare care ne vor ghida de-a lungul procesului.

Mai intai vom incepe cu fixarea rotilor in baza de aluminiu, apoi introducem pistonul peste care o sa asezam sezutul, insa numai dupa ce acestuia ii sunt adaugate doua piese importante. Baza mecanismului de suport impreuna cu cadrul pernitei pentru picioare se ataseaza de sezut folosind atat subururile, cat si ustensilele prevazute in pachetul de accesorii. Cum bratele sunt atasate din fabrica de mecanismul sezutului, nu ne mai ramane decat sa fixam spatarul scaunului in cele doua extensii de metal si sa incepem testarea lui.

Asa cum era de asteptat la un scaun de peste 1800lei, manerele se pot ajusta atat pe inaltime, lateral cat si longitudinal sau inclinare, avand ceea ce marketing-ul numeste “ajustare 4D”, in timp ce mecanismul permite ajustarea unghiului spatarului pana la 150 grade. Inaltimea sezutului poate fi si ea reglata in functie de preferinte, personal am gasit-o potrivita pentru a incapea sub orice birou.

Spuma din care este construit sezutul are o densitate medie, fiind ceva mai moale si confortabila decat ceea ce am vazut in cazul lui Corsair T1 Race. Invelisul este realizat din piele ecologica de buna calitate, forma preluata de la scaunele sport auto oferind o sustinere ridicata laterala, lombara cat si in partea superioara a spatelui.

Greutatea specificata maxima este de 200kg, latimea sustinerii in zona lombara fiind si ea destul de mare pentru persoane mai “pufoase”. Scaunul este foarte confortabil pentru majoritatea persoanelor cu conformatii medii / mari, se poate intinde suficient cat sa gasim o pozitie confortabila amplificata de suportul pentru picioare (optiune pe care personal o apreciez nespus). Tot pentru confort avem si cele doua pernute, manufacturate de asemenea cu dibacie, acestea aducand un plus de valoare pentru cei care le apreciaza functionalitatea. As fi preferat o consistenta din spuma cu memorie, dar e ok si asa pana la urma.

Desi rotile nu sunt silentioase pe parchet / gresie, acestea ofera stabilitate atat prin latimea lor cat si prin baza de aluminiu extrem de solida ce poate sustine teoretic pana la 1500 kg. Pistonul cu gaz a functionat foarte bine avand suficienta forta – mecanismul folosit implica doua manete sub sezut ce realizeaza reglajul sus / jos precum si blocarea / deblocarea inclinarii sezutului. Blocarea inclinarii spatarului se face din maneta aflata pe sezut, nu foarte ergonomic de manipulat, trebuie sa recunosc. Procesul de tapitare si cusaturile sunt executate cu precizie, lasand impresia de atentie la detalii, iar gravarea logo-ului Gamdias pe tetiera da un aer exclusivist produsului.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: