Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

Scris de: , in categoria: Diverse, in 15 March, 2017.

SPC Gear SR500

 
Nu pot sa nu zambesc in momentul in care ma gandesc la obiceiurile de cumparare ale pasionatilor de PC-uri in general si in special la modul in care gandesc incepatorii. Cred ca exemplul cel mai concludent in acest sens este reprezentat de locul pe care il ocupa sursa in lista de cumparaturi. Primesc destule intrebari legate de posibile configuratii ca sa stiu care sunt prioritatile cumparatorilor, pentru ce acorda cea mai mare parte a bugetului si care sunt componentele lasate la final. Evident, placa video si procesorul sunt vedetele absolute ale sistemelor construite de pasionati, in combinatii mai mult sau mai putin fericite in functie de priceperea fiecaruia.

Urmeaza placa de baza si memoriile, acestea avand aproximativ aceeasi prioritate pentru majoritatea consumatorilor. SSD-ul apare in aceeasi zona a prioritatilor, mai sus sau mai jos in functie de cat de mult s-a documentat cel care isi construieste PC-ul. Acelasi lucru il pot spune si despre carcasa, foarte importanta pentru cei preocupati de airflow sau silentiozitate, in timp ce multi cumparatori vor doar ceva colorat, daca se poate cu luminite si geam, cat mai ieftin.

Ei bine, sursa de alimentare a fost intotdeuna fetita cu chibrituri a listei de cumparaturi. Desigur, avem si acei putini pasionati (adica majoritatea cititorilor LAB501) care cauta un brand de calitate, anumite carcateristici (silentiozitate, topologie, etc), dar cu exceptia acestora, cititorii se impart in doua categorii – “e buna sursa asta – insert no name here – de 850W”, respectiv “face fata – insert B Brand here – de 500 W care costa – insert cheap price here”?

Desigur, nu este cazul cititorilor LAB501, care acorda atentia cuvenita fiecarei componente. Ceea ce incerc sa subliniez insa este faptul ca aceasta situatie exista si de multe ori transcende granitele impuse de peretii carcasei. Multi utilizatori sunt atenti cu mouse-ul, tastatura sau castile pe care le achizitioneaza, insa doar pasionatii acorda atentia cuvenita monitorului. In fond, pe langa experienta in utilizare, ecranul asta va fi probabil cea mai indelung contemplata priveliste de tine in urmatorii ani. Ar fi bine sa fie de calitate, macar pentru sanatatea ta.

O situatie similara o intalnim si la capitolul scaun / birou. Vedeti voi… PC-ul poate sta si pe jos, iar pe post de birou putem folosi orice masa. Eu de exemplu, utilizez o masa de sufragerie de 6 persoane, pentru ca imi ofera suprafata de care am nevoie pentru lucru. Conditia este ca masa respectiva sa corespunda nevoilor voastre, precum si datelor voastre antropomorfice. Ma refer la inaltime, latime, unde este pus monitorul fata de ochi s.a.m.d. In cazul meu lucrurile sunt destul de simple – sunt obisnuit sa utilizez o masa inalta, cu o suprafata suficient de mare incat sa incapa fara probleme doua monitoare mari, platforma de teste, doua tastaturi si alte maruntisuri (aparate de masura, etc).

Celalalt aspect neglijat de cele mai multe ori este scaunul pe care petrecem zeci de ora pe saptamana in fata PC-ului. Stiu, orice scaun este potrivit, prin urmare si eu am utilizat in linii mari aceleasi scaune normale, in care m-am simtit eu comod, zeci de ani de zile. Da, sunt batran. Poate si de aceea primele probleme au inceput sa apara in urma cu 8-9 ani, cand trebuia sa petrec foarte mult timp in fata pc-ului pentru a pregati lansari importante si incepeam sa intepenesc pe scaun. O lansare pe care nu o sa o uit niciodata din acest punct de vedere este lansarea lui GTX 480, pentru care am petrecut cam 18-19 ore pe zi testand, termenul limita fiind foarte scurt si lansarea foarte importanta. Acela a fost momentul in care pur si simplu dupa cateva zile nu mai puteam sta jos, iar prietena mea din acel moment mi-a cumparat o perna pentru scaun ca sa imi usureze chinul.

M-am impacat bine cu aceasta solutie mai multi ani de zile, dupa care am trecut la un scaun tapisat.. si totusi… in ultimii 2 ani am inceput sa simt nevoia unui suport lombar adecvat, a unei sustineri laterale s.a.m.d. Si atunci am realizat care sunt cele doua optiuni pe care utilizatorii de PC le au. Fie achizitioneaza un scaun de birou de calitate – exista suficiente brand-uri si modele si la noi in tara – fie investesc intr-un scaun “de gaming”. Care ar fi diferenta dintre cele doua? In general, numarul de reglaje disponibile. Astfel, majoritatea scaunelor de birou sunt gandite pentru a oferi un nivel ridicat de ergonomie fara a fi necesare prea multe reglaje. La polul opus, scaunele de gaming ofera in general toate reglajele imaginabile si inimaginabile. Deh… pentru oameni care apreciaza posibilitatile de personalizare.

 
Intro

Comentarii

9 comentarii la: Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

  1. adrian3 a scris pe:

    Curios, e burete standard sau ceva spuma ?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Spuma, desigur

  3. Papa Jock a scris pe:

    Clar. Trebuie sa il adaug pe lista de achiziții următoare . Am unul auto model Momo tip scoica care l-am adaptat pentru birou. Din nefericire nu are reglaj la spătar și în loc de confort îmi rupe coloana. La fix acest review. Felicitări!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Da, dar tu poti sa vi la mine si sa il si incerci pe viu 🙂

  5. alexx a scris pe:

    Exista si varianta pe material textil, e daja in magazine. Probabil aceea ar fi mai indicata.

  6. Cristian a scris pe:

    Faza cu scaunele de gaming este ca au preturi apropiate de scaunele consacrate ergonomice de birou, poate avantajul lor este marketingul si prezenta in magazine.

    Dar la 1000-2000 lei deja intra intr-o categorie de scaune unde nu mai merge cu tapiterie ce se cojeste dupa 6 luni si cilindru care moare dupa 2 ani, cum am auzit la diverse scaune de gaming.
    Nu zic ca si cele SPC Gear au problema asta, dar la 1400 lei tre sa stie mai mult decat 2 pernite cu elastic.

  7. Paul a scris pe:

    Da, interesant review. Am simtit pe pielea mea, odata am folosit pt scurt timp pt gaming un scaun pliabil, nu puteam sta pe el mai mult de o ora, foarte incomod.
    Asa e, toate componentele trebuie sa fie bune si de calitate, daca ai bani de ele. Adevarul ca majoritatea pasionatilor de jocuri in Ro fac inca mari compromisuri pt un pc onorabil, mai ales daca sunt elevi sau studenti si nu pot decat sa viseze la scaune de gaming, sau alte delicatese.

  8. gdfd a scris pe:

    Centura de siguranta are? 🙂

  9. Liviu a scris pe:

    Arata “ca de zile mari” . Pare construit solid si cu o sustinere decenta, dar pretul ala … si Markus de la Ikea pica nasol rau . In schimb daca ar mai taia 100Eur din pret, pe la ~800-900 lei scaunele gaming ar avea succes teribil si pe plaiurile mioritice . Doar zic …

Lasa-ne un comentariu: