Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

Scris de: , in categoria: Diverse, in 15 March, 2017.

Concluzii

 
Evident, trecerea de la un scaun normal la un scaun dotat cu atatea reglaje necesita o perioada de acomodare. Cred ca singurul impediment major pe care l-am descoperit la inceput a fost faptul ca pielea ecologica se incinge destul de tare si este destul de usor sa te incalzesti, chiar daca nu este foarte cald in camera. In rest, nu cred ca am nici un motiv sa ma plang de scaunul celor de la SPG Gear. Atat suportul lombar cat si suportul lateral sunt adecvate, perna cervicala se aseaza perfect intre cap si umeri, posibilitatea de balans este foarte odihnitoare din punctul meu de vedere si per total SPC Gear SR500 a reprezentat o imbunatatire considerabila a confortului meu in timpul lucrului , mai ales intr-o perioada atat de aglomerata cum a fost cea cuprinsa intre lansarea Ryzen si lansarea GTX 1080 Ti, in care am petrecut din nou 14-16 ore pe zi in fata platformei, testand si pregatind articole.

Colegii din Polonia mi-au comunicat un pret recomandat de 1149 RON pentru SPC Gear SR500, insa in acest moment modelul testat de noi este listat in magazine pentru 1369 RON. Ca si specificatii, modelul asemanator ar fi DX Racer King, care are un pret de 1599 RON. Acesta suporta o greutate ceva mai mare (125 KG) insa unghiul maxim de inclinatie al spatarului este 135 de grade. Desigur, nu cred ca scaunele de birou sunt gandite neaparat pentru dormit, prin urmare acest aspect nu conteaza foarte mult, insa poate fi un bun indicator legat de rezistenta mecanismului de culisare, respectiv calitatea constructiei.

Per total, pentru mine SPC Gear SR500 a insemnat un plus important de confort in timpul sesiunilor lungi de testare si pot sa spun ca am fost impresionat de calitatea constructiei cat si de rezistenta sa. In fond, greutatea mea depaseste greutatea maxima admisa si cu toate acestea scaunul se simte solid si confortabil. Iata cum, dupa ani de zile, SPC Gear SR500 a fost scaunul care m-a convins sa renunt la solutiile mult mai clasice pe care le foloseam eu pana acum. Good job!

 
Outro

Comentarii

9 comentarii la: Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

 1. adrian3 a scris pe:

  Curios, e burete standard sau ceva spuma ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Spuma, desigur

 3. Papa Jock a scris pe:

  Clar. Trebuie sa il adaug pe lista de achiziții următoare . Am unul auto model Momo tip scoica care l-am adaptat pentru birou. Din nefericire nu are reglaj la spătar și în loc de confort îmi rupe coloana. La fix acest review. Felicitări!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Da, dar tu poti sa vi la mine si sa il si incerci pe viu 🙂

 5. alexx a scris pe:

  Exista si varianta pe material textil, e daja in magazine. Probabil aceea ar fi mai indicata.

 6. Cristian a scris pe:

  Faza cu scaunele de gaming este ca au preturi apropiate de scaunele consacrate ergonomice de birou, poate avantajul lor este marketingul si prezenta in magazine.

  Dar la 1000-2000 lei deja intra intr-o categorie de scaune unde nu mai merge cu tapiterie ce se cojeste dupa 6 luni si cilindru care moare dupa 2 ani, cum am auzit la diverse scaune de gaming.
  Nu zic ca si cele SPC Gear au problema asta, dar la 1400 lei tre sa stie mai mult decat 2 pernite cu elastic.

 7. Paul a scris pe:

  Da, interesant review. Am simtit pe pielea mea, odata am folosit pt scurt timp pt gaming un scaun pliabil, nu puteam sta pe el mai mult de o ora, foarte incomod.
  Asa e, toate componentele trebuie sa fie bune si de calitate, daca ai bani de ele. Adevarul ca majoritatea pasionatilor de jocuri in Ro fac inca mari compromisuri pt un pc onorabil, mai ales daca sunt elevi sau studenti si nu pot decat sa viseze la scaune de gaming, sau alte delicatese.

 8. gdfd a scris pe:

  Centura de siguranta are? 🙂

 9. Liviu a scris pe:

  Arata “ca de zile mari” . Pare construit solid si cu o sustinere decenta, dar pretul ala … si Markus de la Ikea pica nasol rau . In schimb daca ar mai taia 100Eur din pret, pe la ~800-900 lei scaunele gaming ar avea succes teribil si pe plaiurile mioritice . Doar zic …

Lasa-ne un comentariu: