Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

Scris de: , in categoria: Diverse, in 15 March, 2017.

Ambalaj si accesorii

 
Evident, ambele tipuri de scaune, daca discutam despre modele de calitate, au un pret pe masura, in general peste 800 RON. Prin urmare, alegerea unui model este destul de complicata. Daca ne uitam in oferta retailerilor locali, scaunele de gaming imbracate in piele naturala de la Noblechairs costa ~ 2900 RON. Le urmeaza modelele Thermaltake GT Fit la 1950 RON, AKRacing la 1600 – 1900 RON, Noblechairs imbracate in material sintetic ( ~ 1650 RON), modelele de varf Arozzi pe la 1400 RON, urmate de o intreaga pleiada de modele AK Racing, DX Racing sau Arozzi cu preturi cuprinse intre 900 si 1400 RON. Sub 900 de RON nici macar nu mai amintesc modelele…pentru ca am 130 KG si nu cred ca in specificatiile producatorilor mai mici.

Ei bine, cresterea interesului meu pentru un nou scaun de birou a coincis cu intrarea pe piata a unui producator nou, mai precis SPC Gear. SPG Gear sunt divizia de gaming a colegilor polonezi de la Silentium PC, cu care am mai colaborat si in trecut, motiv pentru care m-au rugat sa arunc o privire asupra produselor lor inainte sa inceapa efectiv comercializarea acestora in Romania. Drept urmare, cu ~2 luni in urma, un SPC Gear SR500 era livrat la usa laboratorului, intr-o cutie de carton in care cred ca incap fara prea mari probleme si eu.

In pachet, ambalate cu grija, am gasit partile componente. Deh, nu doar IKEA livreaza mobilierul dezasamblat…in fond ar fi destul de greu sa protejezi un scaun de acest gen gata montat in timpul transportului. Standul pe care sunt montate rotile este primul lucru pe care il vedem cand deschidem cutia, urmat de spatar, sezutul cu manerele gata atasate, mecanismul de sustinere / culisare al sezutului, cilindrul care permite ajustarea inaltimii si rotile scaunului.
 
Ambalaj-01

Ambalaj-02

Ambalaj-03

Ambalaj-04

Ambalaj-05

Ambalaj-06

Comentarii

9 comentarii la: Prezentare – SPC Gear SR500 Gaming chair

 1. adrian3 a scris pe:

  Curios, e burete standard sau ceva spuma ?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Spuma, desigur

 3. Papa Jock a scris pe:

  Clar. Trebuie sa il adaug pe lista de achiziții următoare . Am unul auto model Momo tip scoica care l-am adaptat pentru birou. Din nefericire nu are reglaj la spătar și în loc de confort îmi rupe coloana. La fix acest review. Felicitări!

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Da, dar tu poti sa vi la mine si sa il si incerci pe viu 🙂

 5. alexx a scris pe:

  Exista si varianta pe material textil, e daja in magazine. Probabil aceea ar fi mai indicata.

 6. Cristian a scris pe:

  Faza cu scaunele de gaming este ca au preturi apropiate de scaunele consacrate ergonomice de birou, poate avantajul lor este marketingul si prezenta in magazine.

  Dar la 1000-2000 lei deja intra intr-o categorie de scaune unde nu mai merge cu tapiterie ce se cojeste dupa 6 luni si cilindru care moare dupa 2 ani, cum am auzit la diverse scaune de gaming.
  Nu zic ca si cele SPC Gear au problema asta, dar la 1400 lei tre sa stie mai mult decat 2 pernite cu elastic.

 7. Paul a scris pe:

  Da, interesant review. Am simtit pe pielea mea, odata am folosit pt scurt timp pt gaming un scaun pliabil, nu puteam sta pe el mai mult de o ora, foarte incomod.
  Asa e, toate componentele trebuie sa fie bune si de calitate, daca ai bani de ele. Adevarul ca majoritatea pasionatilor de jocuri in Ro fac inca mari compromisuri pt un pc onorabil, mai ales daca sunt elevi sau studenti si nu pot decat sa viseze la scaune de gaming, sau alte delicatese.

 8. gdfd a scris pe:

  Centura de siguranta are? 🙂

 9. Liviu a scris pe:

  Arata “ca de zile mari” . Pare construit solid si cu o sustinere decenta, dar pretul ala … si Markus de la Ikea pica nasol rau . In schimb daca ar mai taia 100Eur din pret, pe la ~800-900 lei scaunele gaming ar avea succes teribil si pe plaiurile mioritice . Doar zic …

Lasa-ne un comentariu: