Review – Lenovo Legion T7 34IAZ7 – Intel Core i9 12900K + RTX 3080Ti – ENGLISH VERSION

Scris de: , in categoria: Diverse, in 7 December, 2021.

Lenovo Legion T7 34IAZ7

 
We tested quite a few Lenovo Legion notebooks this year, covering the whole range from Legion 5 and Legion 5 Pro, all the way up to Legion S7 and Legion 7. However, the Lenovo Legion range is not limited to notebooks, and even if the notebooks got a lot of attention on our dedicated website, the same thing cannot be said about the desktop series.

And yes, we started testing Lenovo gaming desktops 5 years ago, Ideacentre Y900 and Ideacentre Y710 Cube being just some of them. But when it comes to Lenovo Legion desktops, we only tested one so far, and that was the Legion T530 which we customized for Transylvania Comic Con 2019… at a time when offline events were still being organized…

Well, a lot has happened since then, as we all know. And we had no clue at the time that we were enjoying the last moments of normal life, before the world would change forever. And I was not even referring to the ubiquitous virus right now, but rather to the last two years full of hardware launches, marked by various problems related to availability and pricing, but also by a fierce competition between the main CPU and GPU manufacturers.

And when we see new CPUs and GPUs launch, the rest of the industry follows close behind, so in the last two years we’ve seen several generations of notebooks and desktops enter the market, and Lenovo made no exception, launching several Legion Cube (C) and Legion Tower (T) models, as soon as new CPUs and GPUs hit the market.

Well, as everyone knows, Intel Core i9 12900K, Intel Core i7 12700K and Intel Core i5 12600K were launched about a month ago, so Lenovo followed closely with a new Lenovo Legion T7 series, based on the top Alder Lake models. And that is exactly what we will analyze today, one of the first branded desktops to integrate the new Intel Alder Lake CPU’s, and the top of the line Lenovo desktop, namely Lenovo Legion T7 34IAZ7.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Lenovo Legion T7 34IAZ7 – Intel Core i9 12900K + RTX 3080Ti – ENGLISH VERSION

 1. Totul este despre pandemie!

  In urma cu cativa ani, ma jucam cu configuratorul Apple si eram uimit de preturile cerute pentru un Mac. Azi, am aceeasi senzatie cand ma uit la preturile pentru un PC. 3600 de euro pentru un sistem, la care se evidentiaza doar procesorul si placa grafica, fiind modele de varf. In rest, mediocritate pe toata linia: o sursa destul de slabuta, nici macar cu certificare Platinum, ce sa mai vorbim de Titanium. SI cred ca 3080 Ti merita macar 1000 de watti. O racire incredibil de zgomotoasa pentru 2021. Imi aduc aminte cum era criticata RX 5700 XT – aici, pe lab501, in 2019 – din cauza unui nivel de zgomot similar. Azi, e noua normalitate, cel putin pentru CPU-urile Intel. Doar trei ventilatoare pe o carcasa foarte economica, ca sa ma exprim elegant. Un HDD de doar 2 TB in 2021. Si ar mai fi de comentat, dar cred ca ideea e clara.

  Dar pretul, asta e, pretul. Da, domnul Monstru are dreptate. Cand doar placa grafica e aproape 11.000 de lei, si o combini cu un procesor de varf, aia 18.000 de lei ceruti pe acest sistem Lenovo incep sa sune ca o afacere foarte buna pentru client. Bargain, ce mai. Si o spun fara ironie. In contextul pietei.

  Asa ca m-amn uitat un pic pe net (sa ma dumiresc si eu) si am cautat vanzarile globale de CPU-uri si GPU-uri. Si, ce sa vezi, in ciuda pandemiei, intreruperilor de productie si de distributie, razboaielor comerciale etc, ei bine, astea cresc de la an la an. CPU-urile cu o medie de 4% pe an, iar in 2021 se asteapta o crestere de 6% fata de 2020 (sursa: IC Insights). Iar la placi grafice, in trimestrul doi din 2021 s-au livrat 123 de milioane de unitati, cu o crestere de 37% fata de trimestrul doi din anul 2020 (sursa: Jon Peddie Research).

  Concluzia: nici vorba de scadere de productie. Dimpotriva. Atat productia, cat si vanzarile, au crescut. Si, atunci, ce s-a schimbat? Cum de am ajuns in situatia in care un sistem bunicel sa coste cat toate (sau aproape toate) electrocasnicele detinute de o familie normala si moderna, care traieste in secolul XXI?! Nu ma refer aici la oleduri in fiecare camera…

  Pandemia si schimbarea obiceiurilor populatiei, trecerea la munca de acasa si disponibilitati financiare care ar fi fost indreptate normal in alte directii (turism, etc), despre asta vorbim. Asta e epoca. Astea sunt vremurile.

  Singurul meu regret este ca nu am cumparat cateva mici pachete de actiuni la Pfizer, Nvidia, AMD si Tesla. Dar daca eram clarvazator, nu mai scriam eu la ora asta comentarii pe lab501. Eventual predictii economice in Wall Street Journal, cu trei Nobeluri pentru economie atarnate de gat, in stil pur romanesc

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Productia nu a scazut niciodata. Dar cererea a crescut mult mai mult decat productia. Pe de o parte pentru ca obiceiurile de consum s-au schimbat, asa cum spui si tu. Oamenii lucreaza de acasa, invata de acasa, este nevoie de mai mult de un PC sau notebook per familie. Din pacate insa, asta nu este tot, iar crypto-mining-ul a acaparat o mare parte din placile video disponibile in ultimii doi ani. Motiv pentru care cererea este mai mare decat oferta si am ajuns la preturi absolut aberante pentru placile video.

  Legat de sistem, una este nivelul de zgomot al unei placi video si alta este nivelul de zgomot al unui intreg sistem. O placa video care produce atata galagie este foarte galagioasa. Un sistem este normal. E logic, nu crezi?

  Cat despre restul dotarilor… da, as fi preferat o sursa Seasonic Platinum, dar tot de 850W, este arhisuficienta. Cat despre stocare… fiecare isi cam poate pune ce vrea in el. Eu as fi mers pe SSD-uri NVMe mai mari.

Lasa-ne un comentariu: