Review – Lenovo Legion T7 34IAZ7 – Intel Core i9 12900K + RTX 3080Ti – ENGLISH VERSION

Scris de: , in categoria: Diverse, in 7 December, 2021.

Under the hood

 
The factory paid a fair ammount of attention to the wire management, so the interior is pretty clean and tidy, without scattered cables that would otherwise interfere with the air flow. And given that we are dealing with a system equipped with 6 RGB fans, the inside of the case is well organized, even behind the motherboard, so we can easily add a second HDD, for example, if we need to.

Now that we mentioned it, the HDD is located in a dedicated cage, which can fit 2 x 3.5″ units. The user can also add 2 more 2.5 ″ storage units, behind the motherboard, and 2 more NVMe SSDs, since the motherboard can accommodate a total of 3 NVMe SSD’s in total. So basically, aside from a storage server, we can pretty much install quite a lot of storage options in Lenovo Legion T7 34IAZ7, should we need to do so.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Lenovo Legion T7 34IAZ7 – Intel Core i9 12900K + RTX 3080Ti – ENGLISH VERSION

  1. Totul este despre pandemie!

    In urma cu cativa ani, ma jucam cu configuratorul Apple si eram uimit de preturile cerute pentru un Mac. Azi, am aceeasi senzatie cand ma uit la preturile pentru un PC. 3600 de euro pentru un sistem, la care se evidentiaza doar procesorul si placa grafica, fiind modele de varf. In rest, mediocritate pe toata linia: o sursa destul de slabuta, nici macar cu certificare Platinum, ce sa mai vorbim de Titanium. SI cred ca 3080 Ti merita macar 1000 de watti. O racire incredibil de zgomotoasa pentru 2021. Imi aduc aminte cum era criticata RX 5700 XT – aici, pe lab501, in 2019 – din cauza unui nivel de zgomot similar. Azi, e noua normalitate, cel putin pentru CPU-urile Intel. Doar trei ventilatoare pe o carcasa foarte economica, ca sa ma exprim elegant. Un HDD de doar 2 TB in 2021. Si ar mai fi de comentat, dar cred ca ideea e clara.

    Dar pretul, asta e, pretul. Da, domnul Monstru are dreptate. Cand doar placa grafica e aproape 11.000 de lei, si o combini cu un procesor de varf, aia 18.000 de lei ceruti pe acest sistem Lenovo incep sa sune ca o afacere foarte buna pentru client. Bargain, ce mai. Si o spun fara ironie. In contextul pietei.

    Asa ca m-amn uitat un pic pe net (sa ma dumiresc si eu) si am cautat vanzarile globale de CPU-uri si GPU-uri. Si, ce sa vezi, in ciuda pandemiei, intreruperilor de productie si de distributie, razboaielor comerciale etc, ei bine, astea cresc de la an la an. CPU-urile cu o medie de 4% pe an, iar in 2021 se asteapta o crestere de 6% fata de 2020 (sursa: IC Insights). Iar la placi grafice, in trimestrul doi din 2021 s-au livrat 123 de milioane de unitati, cu o crestere de 37% fata de trimestrul doi din anul 2020 (sursa: Jon Peddie Research).

    Concluzia: nici vorba de scadere de productie. Dimpotriva. Atat productia, cat si vanzarile, au crescut. Si, atunci, ce s-a schimbat? Cum de am ajuns in situatia in care un sistem bunicel sa coste cat toate (sau aproape toate) electrocasnicele detinute de o familie normala si moderna, care traieste in secolul XXI?! Nu ma refer aici la oleduri in fiecare camera…

    Pandemia si schimbarea obiceiurilor populatiei, trecerea la munca de acasa si disponibilitati financiare care ar fi fost indreptate normal in alte directii (turism, etc), despre asta vorbim. Asta e epoca. Astea sunt vremurile.

    Singurul meu regret este ca nu am cumparat cateva mici pachete de actiuni la Pfizer, Nvidia, AMD si Tesla. Dar daca eram clarvazator, nu mai scriam eu la ora asta comentarii pe lab501. Eventual predictii economice in Wall Street Journal, cu trei Nobeluri pentru economie atarnate de gat, in stil pur romanesc

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Productia nu a scazut niciodata. Dar cererea a crescut mult mai mult decat productia. Pe de o parte pentru ca obiceiurile de consum s-au schimbat, asa cum spui si tu. Oamenii lucreaza de acasa, invata de acasa, este nevoie de mai mult de un PC sau notebook per familie. Din pacate insa, asta nu este tot, iar crypto-mining-ul a acaparat o mare parte din placile video disponibile in ultimii doi ani. Motiv pentru care cererea este mai mare decat oferta si am ajuns la preturi absolut aberante pentru placile video.

    Legat de sistem, una este nivelul de zgomot al unei placi video si alta este nivelul de zgomot al unui intreg sistem. O placa video care produce atata galagie este foarte galagioasa. Un sistem este normal. E logic, nu crezi?

    Cat despre restul dotarilor… da, as fi preferat o sursa Seasonic Platinum, dar tot de 850W, este arhisuficienta. Cat despre stocare… fiecare isi cam poate pune ce vrea in el. Eu as fi mers pe SSD-uri NVMe mai mari.

Lasa-ne un comentariu: