FSP HQ Tour – Taipei 2015

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 31 August, 2015.

Avand in vedere ca o mare parte din echipamentele si testele realizate in Safety Lab le vom intalni in departamentul de Product Qualification, am ales sa le detaliez acolo. Cu toate acestea, scopul principal al acestui departament consta in siguranta echipamentelor (de aici si numele de Safety), asadar se urmaresc potentiale scurgeri de curent (leakage), probleme de impamantare (grounding) dar si verificarea izolatie (HI-POT test).

Testele urmaresc comportamentul echipamentelor atat in conditii normale de temperatura si umiditate, cat si in scenarii mai putin favorabile, spre exemplu la o temperatura constanta de 40 grade C si 95 % umiditate. Cum FSP Group furnizeaza solutii de alimentare pentru mai multe categorii de produse, se intalnesc si situatii in care PCB-ul sursei de alimentare este introdus intr-o camera inchisa ermetic cu temperatura setata la 55 grade C, lipsita de orice airflow. In tot acest timp, parametrii tehnici sunt monitorizati prin numerosi conductori ce sunt conectati la un logger.

Cum siguranta implica si rezistenta mecanica a produsului, am putut vedea si procedeul de testare pentru rezistenta fizica a unui adaptor de notebook: o bila foarte grea de metal este lasata sa cada de la 1m printr-un tub de plastic direct pe adaptorul in cauza. Procedeul este repetat de mai multe ori, similar cu testul de inchidere / deschidere al usilor de la o masina.

 

_MG_5071

_MG_5076

_MG_5077

_MG_5079

_MG_5081

_MG_5093

_MG_5096

_MG_5097

_MG_5098

 

Comentarii

2 comentarii la: FSP HQ Tour – Taipei 2015

  1. Spawn a scris pe:

    Awesome! More, please! =)

  2. Liviu a scris pe:

    Superb articol . Insa par foarte old school , nu high tech laboaratoarele , insa probabil in domeniul electric este mai bine asa . Mi-au adus aminte de ce vedeam prin UPB , doar ca putin mai noi :)) .

    FSP fac surse bune si as putea spune ca unele si ieftine (aurum).

Lasa-ne un comentariu: