FSP HQ Tour – Taipei 2015

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 31 August, 2015.

Product Qualification

Odata ce echipamentele primesc “OK”-ul, acestea se indreapta spre Departamentul de Product Qualification unde sunt supuse unor teste specifice pentru a vedea daca corespund din punct de vedere tehnic cu parametrii specificati pe ambalaj.

_MG_5105

 

Primul test la care sunt supuse produsele este cel al emisiilor acustice. Dupa cum se poate vedea in poza de mai jos, in cadrul acestui test este folosita o camera antifonata (Anechoic Chamber) unde zgomotul este de numai 12dB.

 

_MG_5110

_MG_5111

 

Mai departe avem testul de air-flow al ventilatoarelor pentru care sunt folosite 2 echipamente, fiecare dimensionat in functie de intervalul testat: 0.5 – 20 CFM si 15 – 150 CFM.

 

_MG_5113

 

Urmatorul pas este testarea conductiei EMI (Electromagnetic Interference), urmat de testarea radiatiei emanata de echipament ce are loc intr-o camera speciala; radiatia fiind masurata la distanta standard de 3m.

 

_MG_5101

_MG_5102

_MG_5104

 

Urmatoarea incercare la care este supus un echipament este testul EMS (Electro-Magnetic Susceptibility). Acesta verifica comportamentul produsului atunci cand este bombardat cu zgomot electromagnetic, provenit din alte surse. La acest capitol avem trei subteste: E.S.D. (descarcare electrostatica), Surge si E.F.T. (electrical fast transient).

 

_MG_5117

_MG_5118

 

Comentarii

2 comentarii la: FSP HQ Tour – Taipei 2015

  1. Spawn a scris pe:

    Awesome! More, please! =)

  2. Liviu a scris pe:

    Superb articol . Insa par foarte old school , nu high tech laboaratoarele , insa probabil in domeniul electric este mai bine asa . Mi-au adus aminte de ce vedeam prin UPB , doar ca putin mai noi :)) .

    FSP fac surse bune si as putea spune ca unele si ieftine (aurum).

Lasa-ne un comentariu: