FSP HQ Tour – Taipei 2015

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 31 August, 2015.

Dupa cum era de asteptat, nici parametrii ambientali (umiditate si temperatura) nu sunt uitati din suita de teste. Prin varierea acestora si setarea unui regim de stres asupra echipamentului testat se poate verifica anduranta in conditii climatice nu tocmai ideale.

 

_MG_5095

 

In ceea ce priveste verificarea specificatiilor surselor de alimentare produse de FSP, se foloseste o masina de test automata ATE Chroma 8000 ce realizeaza o suita de teste masurand: eficienta, stabilitatea tensiunilor, zgomotul tensiunilor (ripple) dar si functionarea protectiilor (OCP, OVP, OPP, OTP).

 

_MG_5091

_MG_5092

_MG_5094

 

Cosmarul oricarei surse este cel mai probabil acesta, unde este supusa unui stres maxim urmarindu-se incadrarea in specificatii. Acest test este impartit in mai multe subteste: stres termic, stres de voltaj, stres de amperaj precum si predictia timpului de viata al sursei (MTBF).

 

_MG_5100

 

Un alt test pe care trebuie sa-l treaca cu brio noile produse este cel al socului termic. Temperatura este variata intre -65 grade C si 150 grade C cu o viteza de 60 grade in fiecare minut.

 

_MG_5116

_MG_5106

 

Urmatorul test este numit HALT (Highly Accelerated Life Test), el fiind folosit pentru a determina eventualele probleme ce pot aparea in timp, aratand totodata durata de viata estimativa a sursei (MTBF). Pentru toate acestea, in acest dispozitiv avem mai multe subteste: test termic, de vibratie, porniri / opriri repetate ale echipamentului si asa mai departe. De retinut ca scenariile folosite depasesc cu mult scenariul de folosire normala, prin urmare orice problema va fi scoasa imediat la iveala.

Pentru testul de incalzire cei de la FSP folosesc rezistente extrem de puternice, iar pentru racire solutia este azotul lichid (LN2). Hmmm… cred ca o sa ne mutam biroul in sediul FSP pentru ca se pare ca au prea mult azot lichid si nu au ce sa faca cu el :).

 

_MG_5114

_MG_5115

 

Comentarii

2 comentarii la: FSP HQ Tour – Taipei 2015

  1. Spawn a scris pe:

    Awesome! More, please! =)

  2. Liviu a scris pe:

    Superb articol . Insa par foarte old school , nu high tech laboaratoarele , insa probabil in domeniul electric este mai bine asa . Mi-au adus aminte de ce vedeam prin UPB , doar ca putin mai noi :)) .

    FSP fac surse bune si as putea spune ca unele si ieftine (aurum).

Lasa-ne un comentariu: