Taiwan Excellence Awards 2017

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 21 February, 2017.

Taiwan Excellence Awards 2017

 

Cele mai mari brand-uri de placi de baza (GIGABYTE, Asus, MSI) sunt companii taiwaneze. Unele dintre cele mai mari brand-uri care produc notebook-uri (Acer, Asus) sunt de asemena companii taiwaneze. Unul dintre gigantii productiei de chip-uri, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) sunt taiwanezi, la fel ca si MediaTek, sau gigantul Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co). Desigur, productia in regim OEM si ODM reprezinta in continuare o parte importanta a economiei locale, insa mare parte din facilitatile de productie au fost mutate in China la inceputul anilor 90.

Cert este ca succesul Taiwanului se datoreaza unui cumul de factori. Desigur, pozitia geo-strategica si interesele externe au jucat un rol important in acest lucru, insa nu am putea ignora incurajarea initiativei private, incurajarea creativitatii, sau cultura muncii, concepte adanc inradacinate in societatea taiwaneza. Iar implicarea autoritatilor este puternic prezenta si in zilele noastre, existenta unui organism precum Taiwan External Trade Development Council sau organizarea evenimentelor de profil cum ar fi Computex-ul fiind exemple clare in acest sens. Si poate una dintre cele mai recente initiative de incurajare a companiilor locale se numeste Taiwan Excellence Awards.

In 1992, Camera de Comert Exterior (BOFT), sub tutelajul Ministerului Economiei (MOEA) incredinta celor din Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) sarcina de a organiza un program care sa incurajeze si sa recompenseze calitatea si inovatia produselor autohtone. Acest program se numeste Taiwan Excellence Awards, in cadrul sau fiind premiate in fiecare an produsele companiilor locale. V-am povestit despre Taiwan Excellence anul trecut, dar de aceasta data am participat la ceremonia de decernare a premiilor, fiind vorba despre o ocazie speciala – editia cu numarul 25.

Ceremonia a avut loc pe data de 15 Februarie 2017 si a fost deschisa de Vicepresedintele Taiwanului, Dl. Chen Chien-jen. Un juriu international a decis acordarea premiilor luand in calcul 4 criterii, mai precis R&D, design, calitate si marketing. Din juriu au facut parte nume ca Andrew Harvey, Ju-Ping Fu, Li-Chung Jen, Cheng-Neng Kuan, Seijiro Oshimura, Warren Hutchinson si Ching-Chow Yang.

 
Vice president

Vice president and Gold Award winners

Comentarii

2 comentarii la: Taiwan Excellence Awards 2017

  1. doru a scris pe:

    Foarte bun editorialul! Introducerea si finalul incadreaza perfect prezentarea evenimentului si cultiva curiozitatea pentru urmatoarele editoriale. Felicitari!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru aprecieri Doru!

Lasa-ne un comentariu: