2019 Thermaltake CaseMOD Invitational Balkan – Romania – TT20

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 14 August, 2019.

Lemnul

 
Si in toate proiectele pe care le-am facut pana acum, mi-am dat seama ca nici macar o data nu am avut sansa sa folosim lemn. Si vazand cum colegii nostri utilizeaza metal si sisteme electronice in proiectele lor, ne-am gandit ca nu ar strica sa ne intoarcem la origini si sa imbogatim Level 20GT cu ceva lemn de esenta nobila.

Asa ca am dat o fuga in muntii in care am crescut, impreuna cu Gabriela si Vasile, unul dintre cei mai vechi prieteni (cred ca ne-am cunoscut cu 35 de ani in urma). Si Vasile este un om cu multe talente, dar unul dintre lucrurile pe care le face cel mai bine este construirea de snowboard-uri realizate manual, placi unice marca Underground Customs pe care doar cateva zeci de oameni sunt suficient de norocosi sa se dea (inclusiv eu).

Iar Vasile… construieste doua tipuri de placi … racere acoperite cu fibra de carbon (cum este placa mea, de exemplu) si randunici pentru powder. Si daca ambele utilizeaza un miez de lemn, in cazul celor din urma acesta este prezent si pe suprafata superioara a placii, aceasta fiind de altfel inspiratia noastra pentru acest proiect.

Evident, in procesul de confectionare a acestora raman o multime de resturi de lemn de inalta calitate, in bucati prea mici pentru a fi utile pentru fabricarea snowboard-urilor. Tei, frasin, paltin, fag, cires … o gramada intreaga de lemn de buna calitate , care nu poate fi utilizat pentru constructia de snowboard-uri, datorita dimensiunilor bucatilor ramase …

Cu toate acestea, spre deosebire de constructia de snowboard-uri, noi nu suntem limitati de dimensiuni, deoarece o carcasa pentru PC, chiar si una atat de mare cum este Level 20GT, nu este la fel de lunga ca un snowboard. Si cu ajutorul unei metode dragute numite laminare, putem folosi bucati mici pentru a crea ceva cu adevarat unic.

Incepem cu o gramada de bucati lungi si inguste de lemn nobil, pe care apoi le taiem aproximativ la dimensiune. Dupa aceea, rectificam fiecare parte a bucatilor de lemn, astfel incat sa putem obtine o potrivire perfecta. Pentru acest proiect, vom inlocui fereastra din fata, partea superioara si laterala dreapta a carcasei cu piese construite din bucati de lemn. Piesele sunt lipite impreuna cu un lipici special din lemn si lasate sa se usuce 24 de ore. Dupa aceea, reglam grosimea scandurii folosind o masina de rindeluire, pana obtinem 15 mm pe toate partile, iar la final taiem bucatile la dimensiunea exacta de care avem nevoie.

Poate nu pare mare lucru, dar timp de 2 zile asta este tot ceea ce am facut. Alegerea bucatilor potrivite de lemn reconditionat, potrivirea si slefuirea lor la dimensiuni si finisajele de rigoare, ne-au luat doua zile de lucru intre orele 9:00 si 19:00.

 

Comentarii

Un comentariu la: 2019 Thermaltake CaseMOD Invitational Balkan – Romania – TT20

  1. Negaterium a scris pe:

    Awesome case! Nice presentation!

Lasa-ne un comentariu: