2019 Thermaltake CaseMOD Invitational Balkan – Romania – TT20

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 14 August, 2019.

Rasina

 
O alta sursa de inspiratie in realizarea acestui proiect a fost faptul ca prietenii de la Thermaltake aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate. Motiv pentru care proiectul nostru se numeste TT20 si acest lucru trebuia marcat asa cum se cuvine.

Drept urmare, desi majoritatea operatiunilor au fost efectuate utilizand unelte electrice simple, de mana sau banc, a existat si un detaliu pentru care am fost nevoiti sa apelam la colegii de la CNC pentru a obtine efectul dorit, mai precis decuparea logo-ului TT20 in masca frontala.

Sigur, am fi putut opta pentru gravura in lemn utilizand CNC-ul si am fi obtinut rezultate spectaculoase fara prea mare efort, pe toate laturile… insa nu asta este modul nostru de lucru… Nu… noi ne-am gandit la altceva, care sa marcheze ocazia, aducand in acelasi timp un aer nobil si o parte din culorile logo-ului TT original.

Iar in natura, unul dintre materialele care are in componenta sa asemenea culori este chihlimbarul, rasina antica fosilizata care a capatat noblete odata cu trecerea secolelor. Desigur, nu avem din intamplare chihlimbar pe jos in atelier. Avem insa ceva similar… adica tot un fel de rasina… cu un pigment metalic potrivit… Iar amestecul dintre rasina si pigment… este exact ce aveam noi nevoie.

Mai mult decat atat, chiar daca am renuntat la 3 dintre cele 4 laturi din sticla securizata, ne-am gandit ca nu ar strica sa pastram conceptul din spatele modelului Level 20GT, adica laturi lucioase, care sa reflecte din belsug lumina. Iar pentru asta am turnat pe fiecare latura un strat generos de rasina speciala, obtinand la final un efect de sticla/plexiglass la suprafata materialului lemnos.

Dupa 48 de ore de asteptare, pentru ca rasina sa ajunga la consistenta potrivita, am folosit o freza de mana pentru a slefui fiecare margine astfel incat piesele din lemn sa se imbine de minune cu carcasa, pastrand in acelasi timp aceleasi dimensiuni ale sticlei, pentru a permite aerisirea corespunzatoare a sistemului.

 

Comentarii

Un comentariu la: 2019 Thermaltake CaseMOD Invitational Balkan – Romania – TT20

  1. Negaterium a scris pe:

    Awesome case! Nice presentation!

Lasa-ne un comentariu: