Asus & LAB501 Anniversary – Un week-end extrem

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 4 August, 2011.


.

… and how you play it …

.

Ca sa intelegeti cum ne simtim, cum gandim si cum ne purtam atunci cand vine momentul sa “jucam” singurul joc care conteaza, va recomand sa ascultati o melodie clasica, The Game a celor de la Motorhead. Intr-o atmosfera de genul acesta, am lasat in urma validarile, benchmark-urile 2D sau banalul 3DMark 2003 si am intrat in starea necesara pentru a sta cu nervii incordati ore in sir, facand optimizari minore ca sa mai obtinem cateva zeci de puncte in benchmark-ul gentlemen-ilor. Si sincer cam asta am facut tot week-end-ul, pana am terminat azotul (Doamne, flamanda mai era placa video, slava domnului ca Sandy Bridge-ul era cuminte ca un mielusel, cu un Gulftown am fi terminat azotul in prima zi, si 160L nu sunt chiar o cantitate de neglijat).

Dupa ore de test, am ajuns la o frecventa de 5960MHz pentru procesor, in toate testele in afara de Nature, unde trebuia sa reducem frecventa cu 10MHz pentru a putea rula stabil. Aceasta mica neatentie ne-a costat in final WR-ul, deoarece pa parcursul noptii de Sambata spre Duminica am avut doua run-uri de 1373xx (1004xx fara Nature rulat), care au crapat din pacate in Nature, deoarece nu am redus frecventa procesorului. Evident, ocaziile ratate se razbuna, astfel incat nu am mai reusit un asemenea run pana sa terminam azotul, insa am reusit sa urcam de la 1360xx unde ajunsesem initial pana la 137016, adica al doilea rezultat din lume in acest moment, cu 120 puncte mai putin decat rezultatul de pe primul loc, obtinut cu un i2600K la aceeasi frecventa cu a procesorului nostru. Nucleul placii video a rulat la 1425MHz, in timp ce memoriile au fost tactate la 1280MHz.

Probabil ca multi dintre voi se intreaba de ce am rulat cu placa video atat de jos in timp ce in 2003 am folosit o frecventa de 1520MHz. Ei bine, raspunsul este destul de simplu – la acest nivel, overclockarea placii video nu mai aducea un spor considerabil de performanta in Nature, insa ne ajuta sa castigam cateva frame-uri in plus in celelalte game-tests. Reversul medaliei, o frecventa prea mare se poate solda cu un crash in anumite game-tests, deci a trebuit sa jonglam la limita limitelor pentru aputea obtine acest rezultat. Ca sa va faceti o idee despre ce vreau sa spun, inchipuiti-va ca placa video a fost mentinuta ore in sir intre -145 oC si -155 oC, in timp ce procesorul a fost mentinut in final intre -4 oC si -9 oC. La -15 oC procesorul mergea 5950, insa pentru a rula la 5960 a trebuit sa il mentinem intr-un interval mult mai restrictiv de temperatura, deoarece prea mult rece nu permitea rularea la 5960MHz.

Nu pot sa spun ca este pentru prima oara cand obtinem locul 2 in 3DMark 2001 si nu pot sa spun ca este pentru prima oara cand am vazut doua run-uri de WR care au crapat la final. Am mai fost in aceasta situatie si in 2009, si in 2008, cu GTX 295, respectiv 9800GX2. Pot doar sa spun ca acum mai mult decat oricand, cu aceasta ocazie aniversara, mi-ar fi facut o deosebita placere sa obtinem WR-ul. Din pacate, nici chiar 160L de azot nu tin la nesfarsit, ci oricat de indrajiti am fi, nici noi nu ne mai tinem pe picioare dupa prea multe ore de tensiune, si mai trebuie sa luam o pauza din cand in cand, astfel incat a trebuit sa ne multumim intr-un final cu acest frumos rezultat, si sa ne promitem in sinea noastra ca vom reveni cu forte proaspete, in echipa completa, pentru a infige tricolorul in varful topului 3DMark 2001.
.

Comentarii

16 comentarii la: Asus & LAB501 Anniversary – Un week-end extrem

 1. Vai mi-e răăăău. Am îmbătrânit 🙁

  Este chiar heart warming să-mi recunosc unele din poze.

  The spirit never dies.

 2. justyn a scris pe:

  FRUMOS:):)

 3. a.aurel a scris pe:

  se vede unde este pasiune…felicitari

 4. mihai a scris pe:

  poate aveti si o placa video pe acolo mai veche ca a mea sa prajit:(.oricum frumos articol

 5. ferike a scris pe:

  “Si-altadata, si-altadata, o s-o facem si mai si mai lata!” 🙂

 6. Dinu a scris pe:

  Foarte frumos. Jos pălăria domnilor.

 7. Senzational… Azot lichid!?!?!?
  sper sa nu va cada paru 🙂

 8. Bine lucrat

 9. Atunci cand crezi in ceea ce faci, iti place si evoluezi, e imposibil sa nu reusesti! FELICITARI.

 10. Jos Palaria….

 11. Adrian Petrescu a scris pe:

  Hai cu review-ul la AMD FX 8150 😀

 12. Super, bravo baieti 🙂

 13. Fain. Ce pot sa zic, FELICITARI!

 14. Foarte frumos. Jos pălăria.

 15. wizard a scris pe:

  Sang… NR1 FOREVER!

 16. kvarq a scris pe:

  Ca sa înteleg mai bine pozele din 2011 din link… Ce foloseati ca agent de racire? Ce se turna din peturile de plastic? Era… gheata? 🙂

Lasa-ne un comentariu: