DreamHack Bucharest 2016 – The hardware story

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 21 September, 2016.

DreamHack

 
Spuneti-mi naiv, dar dupa parerea mea nivelul unei industrii intr-o tara nu este dat numai de cantitatea de produse vandute – in fond, acest aspect depinde de multe ori si de numarul de locuitori. Nu, eu sunt mai conservator cand vine vorba de astfel de lucruri si cred ca nivelul unei industrii intr-o tara este reflectat si de numarul de publicatii care trateaza respectiva industrie, precum si de numarul de evenimente mari care se adreseaza celor interesati de industria respectiva.

De aceea, de multi ani consider ca nivelul industriei IT in Romania lasa de dorit. Da, desigur, avem magazine uriase si de vanzari nu ducem lipsa… in fond suntem una dintre cele mai mari tari din Europa de Sud-Est. Dar la capitolul publicatii nu stam chiar atat de bine pe cat ne-ar face placere sa credem. Nu, nu o sa va spun acum cate reviste au nemtii sau britanicii… haideti doar sa spunem ca sunt tari mult mai apropiate de noi care ne dau clasa la acest capitol si daca nu ar exista o mana de oameni pe care intamplator ii cunosc nu am avea reviste deloc.

Site-uri? Desigur, ca ciupercile dupa ploaie. Doar ca si aici suntem intrecuti cu usurinta la capitolul continut de calitate si profesionalism. Si nu, tot nu ma gandesc la nemti sau britanici… ma gandesc la sarbi si la bulgari, ca sa dau doar doua exemple. La capitolul evenimente as putea spune ca stam totusi putin mai bine. Nu, nu mai avem un CERF, de exemplu. Dar avem totusi evenimente mari, cum ar fi DreamHack sau Comicon si avem si evenimente studentesti de amploare, cum ar fi LSE, toate ajungand la un numar respectabil de editii.

Din acest motiv, chiar daca nu ne ocupam de gaming (colegii de la NIVELUL2 fac o treaba buna in acest sens), am participat pana acum la toate editiile DreamHack organizate in tara noastra, chiar daca au fost organizate in Bucuresti sau in Cluj, chiar daca au fost organizate in Sala Polivalenta sau la Turbohalle. Pentru ca am considerat intotdeuna ca gaming-ul (in special eSports), cosplay-ul si alte activitati conexe au fost reprezentate destul de bine in cadrul fiecarei editii si de fiecare data a fost si treaba noastra sa reprezentam segmentul hardware.

Din acest motiv, voi lasa colegii care activeaza in domeniul gaming sa isi exprime parerile legate de concursurile de profil organizate la DreamHack Bucharest 2016, iar eu voi trata subiectul din punct de vedere al unui pasionat de hardware. In fond, pentru asta mergem acolo si cu asta ne ocupam. Asa ca… haideti sa vedem cum a aratat latura hardware a evenimentului.

 
intro

Comentarii

Un comentariu la: DreamHack Bucharest 2016 – The hardware story

  1. Daniel a scris pe:

    Mi-a placut introducerea. Asa este ducem o lipsa acuta de publicatii din domeniul IT si gaming, inainte sa se relanseze baietii de la Nivelul 2 era si mai rau…

Lasa-ne un comentariu: