DreamHack Bucharest 2016 – The hardware story

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 21 September, 2016.

Lenovo

 
Asa cum ati observat probabil in imaginea publicata pe pagina anterioara, zona principala a evenimentului a gazduit doar doua stand-uri, mai precis stand-urile Lenovo si Monster. Si ghiciti cine se ocupa cu hardware dintre cei doi… Bine, bine, Lenovo nu produc procesoare sau placi video, asta este adevarat, dar asta nu inseamna ca nu au lansat la DreamHack sistemele desktop Ideacentre Y900 Razer Edition, precum si seria de monitoare Y27. Nu cred ca trebuie sa va mai povestesc despre desktop-urile Y900, in fond am testat doua configuratii pana acum, ba chiar v-am prezentat si un monitor din seria Y27, mai precis Y27g.

Modelele Razer Edition reprezinta in schimb varful de gama al celor de la Lenovo in categoria desktop PC, fiind rezultatul unui parteneriat intre cele doua companii, parteneriat care are ca rezultate, printre altele, dotarea sistemelor si a monitoarelor din aceasta serie cu iluminare RGB si includerea in pachet a perifericelor produse de Razer (tastatura si mouse). Desigur, lansarea seriei Razer Edition la DreamHack Bucharest 2016 nu a fost singurul eveniment pregatit pentru fani, acestia putand sa participe la turneul de League Of Legends, la competitia oficiala de Cosplay precum si la provocarea pusa la cale cu ajutorul membrilor echipei XPC Gaming.

Cu toate acestea, noi nu ne ocupam cu asa ceva… Nu… noi ne ocupam cu altceva si am avut ocazia sa facem acel “altceva” in stand-ul celor de la Lenovo. Ati fi spus vreodata “overclocking extrem” si “sistem desktop gata construit” in aceeasi propozitie? Nici eu… Dar mi-am dat seama ca tocmai de aceea acest lucru reprezinta o provocare, asa ca ne-am inarmat cu azot lichid si am luat in vizor un Ideacentre Y900. Iar lucrurile au devenit mult mai interesante si mai amuzante decat ne asteptam. De ce spun asta?

Pentru ca sistemele desktop gata construite de brand-urile mari nu ofera de obicei optiuni pentru overclocking. Placile de baza nu sunt construite pentru overclocking extrem, BIOS-ul acestora nu are optiunile de care noi avem nevoie si exista o intreaga lista pentru care o astfel de activitate nu suna deloc ca si cum ar fi o idee buna. Ei bine… ne-am distrat dragilor. Si ne-am distrat pe cinste. Poate a fost momentul in care am observat ca am coborat sub -150 oC, sau poate momentul in care am trecut peste 5.5GHz, pe un sistem desktop care nu este gandit pentru asa ceva. Sau poate ati fost voi, cei care ne-ati vizitat si ati facut o atmosfera pe cinste.

Dar pe mine personal cel mai mult m-a amuzat faptul ca problema cold-boot-ului si a cold-bug-ului da batai de cap companiilor care produc placi de baza special gandite pentru asa ceva, iar noi am ajuns la -190 oC fara probleme pe un sistem desktop care nu este. Si nu am folosit nici o izolatie in afara de clasicul prosop din jurul tubului, iar socket-ul a inghetat complet. Si cu toate acestea, de parca ar fi dorit sa ne sfideze si sa ne demonstreze ca gresim, Y900 a functionat fara probleme in ambele show-uri, pana la sfarsitul programului.

 
lenovo-01

lenovo-02

lenovo-03

lenovo-04

lenovo-05

lenovo-06

lenovo-07

lenovo-07a

lenovo-07b

lenovo-08

lenovo-09

lenovo-10

lenovo-11

lenovo-12

lenovo-13

lenovo-14

lenovo-15

lenovo-16

lenovo-17

lenovo-18

lenovo-19

lenovo-20

lenovo-21

lenovo-21a

lenovo-21b

lenovo-21c

lenovo-21d

lenovo-22

lenovo-23

Comentarii

Un comentariu la: DreamHack Bucharest 2016 – The hardware story

  1. Daniel a scris pe:

    Mi-a placut introducerea. Asa este ducem o lipsa acuta de publicatii din domeniul IT si gaming, inainte sa se relanseze baietii de la Nivelul 2 era si mai rau…

Lasa-ne un comentariu: