EHA Tech Tour 2023 – Taipei – ASUS – Part II

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 19 January, 2024.

Gaming gear

 
Daca Matei v-a povestit despre placi de baza, placi video sau monitoare, eu m-am ocupat de cateva subiecte care m-au preocupat serios in ultima vreme, cum ar fi gaming gear. Pentru ca vedeti voi, ASUS se numara printre producatorii care au abordat serios acest subiect in ultimii ani, iar acest lucru poate fi vazut atat prin abundenta de produse lansate in acest domeniu, cat si prin tehnologiile implementate de gigantul taiwanez.

Sa luam de exemplu ecosistemul tastaturilor de gaming, unde gasim mai multe serii, in zeci de variante, ASUS avand acum in portofoliu tastaturi cu trei conexiuni, antifonare si switch-uri proprii, sau gama de mousi de gaming ASUS, care se extinde de la o zi la alta.

De exemplu, ASUS ROG Keris II Ace este un mouse ultra-usor de 54g, fara a fi perforat, cu un senzor optic Aimpoint Pro cu o sensibilitate de 42000 DPI si switch-uri optice garantate sa reziste la 100 milioane de click-uri. Un aspect interesant este tehnologia wireless Speednova, care promite o latenta insignifianta si o conexiune fara fir stabila, lucrand in tandem cu ROG Polling rate booster, care asigura un polling rate de 4KHz in mod wireless, respectiv 8KHz in mod wired.

ASUS ROG Falchion RX Low Profile este cea mai recenta tastatura din portofoliul ASUS ROG, aceasta fiind echipata cu switch-uri low-profile ASUS ROG RX, conectivitate Wireless / Bluetooth / wired si o suprafata de control tactil multifunctionala. Discutam despre o tastatura compacta in format 60%, echipata cu doua straturi de antifonare si livrata impreuna cu un capac pentru protectie in timpul transportului. Conform celor de la ASUS, switch-urile ROG RX low profile asigura o deviatie mai mica a fortei in momentul in care apasam pe lateralele key-caps-urilor, ceea ce duce la un nivel de key-wobble redus.

La fel ca si mouse-ul si tastatura, castile ASUS ROG Cetra True Wireless Speednova folosesc tehnologia fara fir Speednova, conectandu-se la PC sau smartphone atat in mod Bluetooth, cat si wireless, in banda de 2.4GHz. Castile implementeaza tehnologia adaptive ANC, care ajusteaza ANC-ul in functie de canalul urechii noastre, precum si ceea ce ASUS numesc bone-conduction AI microphones, care preiau vocea din vibratiile oaselor, folosind alte doua microfoane pentru noise-cancelling.

Nu in ultimul rand, am mai vazut microfonul ASUS ROG Carnyx, un microfon cardiod bazat pe un condenser de 25mm, capabil sa ofere un sampling rate de 192 KHz pe 24 de biti, cu pop-in filter incorporat si control facil, dar si ASUS ROG Tessen Mobile Controller, care ne transforma telefonul intr-o veritabila consola de gaming. Acesta insa era in stadiul beta si chiar daca functionalitatea era finala, producatorul ne-a rugat sa nu facem poze, aspectul estetic fiind inca in proces de finisare.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: