Gigabyte Open Overclocking Championship 2010 – Finala mondiala

Scris de: , in categoria: Editoriale, Featured Articles, in 4 October, 2010.


.

Seria campionatelor live de overclocking, care cuprind intreaga lume, a luat startul in 2008, atunci cand Gigabyte au organizat pentru prima oara Gigabyte Open Overclocking Competition (GOOC), iar MSI au organizat Masters Overclocking Arena (adica MOA). Acestea sunt in momentul de fata singurele competitii internationale de profil, fiind din acest motiv foarte importante pentru overclockerii din intreaga lume. Pana in acest moment fiecare eveniment a avut trei editii (2008, 2009 si 2010), iar Romania a fost reprezentata de echipa LAB501 in 3 din cele 6 evenimente care au avut loc in total in acesti ultimi 3 ani (MOA 2008, GOOC 2009 si GOOC 2010). Pana acum, au existat 6 echipe sau castigatori care s-au impus pe scena overclocking-ului mondial, in 3 finale mondiale de GOOC si 3 finale mondiale de MOA. Ultimul, si cel mai recent eveniment, este cel despre care vorbim astazi, finala GOOC 2010.

GOOC 2010 s-a desfasurat in 33 de tari, raspandite pe toate continentele. In fiecare tara au foat organizate preliminarii, acestea fiind mai simple sau mai complexe in functie de zona. De exemplu, in Polonia s-a organizat un invitational live, unde cei mai buni overclockeri au fost invitati sa concureze pentru a desemna castigatorul in finala Europeana, in timp ce in Romania am avut parte de o runda de calificari online, in urma careia cei mai buni 5 clasati au participat la finala live, in urma careia cel mai bun dintre cei 5 a mers mai departe, la finala Europeana. Ce trebuie sa retinem este faptul ca in fiecare tara participanta au existat preliminarii la care au participat un numar mare de overclockeri, numarul total al overclockerilor participanti la GOOC 2010 depasind probabil 300 de oameni. Dupa preliminariile locale, au existat 5 finale regionale, organizate in Europa, America de Nord, America de Sud, Asia & Africa si China, in urma carora au fost desemnati cei 15 overclockeri care au mers mai departe in finala mondiala, organizata in Taipei, Taiwan. Spre deosebire de editiile anterioare unde a fost vorba de echipe alcatuite din doi membrii, anul acesta fiecare tara a putut fi reprezentata de un singur concurent, acest lucru facand ca preliminariile sa fie si mai dure decat in anii trecuti.
.

Comentarii

22 comentarii la: Gigabyte Open Overclocking Championship 2010 – Finala mondiala

 1. amdtip a scris pe:

  Super, super articol. Felicitari pentru munca depusa!!!

 2. DNY a scris pe:

  excelent-fenomenal!!!

 3. darco_2 a scris pe:

  felicitari matose! monstru, chiar ai lacrimi de fericire in ochi ๐Ÿ˜› (cand tineati amandoi cupa in mana)

 4. ala rheu a scris pe:

  imi amintesc ca il intrebasem pe Matei dupa finala europeana GOOC cine era overclockerul pe care il vedea el favorit pentru a castiga GOOC si mi-a zis simplu si modest “eu” – se pare ca s-a adeverit, ii nevoie si de mentaliatate de castigator pe langa concentrare si skill pentru a obtine un asemenea rezultat…tot respectul!

 5. Costi a scris pe:

  S-a zbarlit pielea pe mine ๐Ÿ˜€ .. sa fie de la azot :-?.. nu cred ๐Ÿ˜€

 6. Super TARE
  FELICITฤ‚RI !!!

 7. Bravo nu numai asiatici stiu sa faca overclocking ๐Ÿ˜€

 8. Jocuri Barbie a scris pe:

  buna treaba
  ๐Ÿ™‚

 9. Asa performanta nu poate sa nu fie salutata.
  Felicitari si tineti-o tot asa si la anul!

 10. arondutzu a scris pe:

  Felicitari! Suntem mandrii de voi!

 11. adi a scris pe:

  Vrem stiri cu ati si ASUS nu vrem Gigabyte.

 12. Monstru Post author a scris pe:

  Super, mai trebuie doar sa organizeze si Asus sau ATI ceva de genul asta si o sa avem o puzderie de stiri cu ei…

 13. marinelu a scris pe:

  Felicitari Matose esti cel mai tare le-ai aratat tu asiaticilor cum se face overclocking.Tine-o tot asa sa-i bati mar si la urmatorul concurs de overclocking.
  Bravo!!!
  Prin victoria ta ai aratat tuturor pasionatilor de computere din intrega lume ca ROMANIA este cea mai tare la depasirea limitelor.
  Felicitari!!!

 14. Boluxx a scris pe:

  FELICITARI !!!!

 15. Felicitari omule…faci romanii sa se simta mandrii cu oameni ca tine!! Multa bafta in continuare!

 16. Felictitari si succes in continuare!

 17. nd22 a scris pe:

  Bravo!!

 18. Felicitari pentru munca,felicitari pentru rezultate.Meritati tot respectul !

 19. na ca mai castiga si romanii, felicitari

 20. marilena a scris pe:

  Il stiu pe Matei de cand era foarte mic (ca varsta). Ma bucur sa-i fiu aproape cand a devenit cel mai mare (profesional).
  Fericiti fie parintii tai! caci tu, cu siguranta, ai gustat din aceasta licoare.

 21. Felicitari !

 22. Bravo, avem si noi firme cu care ne putem mandri pe plan mondial.

Lasa-ne un comentariu: