Lenovo IdeaCentre Y710 Cube-15ISH – Review + Concurs
Prezentare
Dupa cum stiti, sunt pasionat de sistemele de mici dimensiuni, am testat destul de multe carcase dedicate sistemelor de acest gen, ba chiar am si construit cateva sisteme mini ITX, cum ar fi Night King sau Green Monster. Ei bine, Lenovo IdeaCentre Y710 m-a cucerit de la prima vedere, micuta bombita fiind pe cat de aratoasa pe atat de bine compartimentata.
Latura frontala este construita dintr-o plasa metalica, prin care ventilatorul de 120mm montat frontal introduce aerul rece in sistem. Latura superioara este construita din acelasi material, vopsit in rosu, dispus sub o serie de fante din plastic teflonat. Daca priviti cu atentie a 4-a fotografie de pe aceasta pagina veti observa cat de mic este de fapt sistemul (putin mai lung decat placa video), precum si faptul ca placa video trage aer prin aceste fante si il evacueaza in spatele carcasei.
Panourile laterale sunt de tip sandwich, construite din otel, ranforsat cu plastic si plasa metalica, aerisirea fiind la inaltime in cazul acestui pitic. Panourile laterale se continua cu doua suprafete cu textura de carbon, care flancheaza masca frontala, conferind sistemului un aspect vizual foarte agresiv.
Lenovo IdeaCentre Y710 este gandit pentru LanParty-uri, prin urmare manerul este integrat firesc in carcasa, astfel incat incorporeaza si panoul frontal, pe care gasim 2 conectori USB 3.0, conectorii audio precum si butonul “On/off”. Atat logo-ul specific seriei Y cat si cele doua insertii rosii de pe latura inferioara a mastii frontale sunt iluminate in timpul functionarii, contribuind din plin la factorul “wow”. Pana si latura inferioara se incadreaza perfect in peisaj, aspect pe care majoritatea integratorilor il trec cu vederea de cele mai multe ori.
In momentul in care demontam panourile laterale, observam faptul ca avem de-a face cu o carcasa impartita in doua compartimente. Placa de baza este montata in compartimentul din partea dreapta, atat placa video cat si cooler-ul procesorului evacuand aerul cald in spatele carcasei. In fata placii de baza observam montantul pentru unitatile de stocare, cu un slot de 2.5″ populat in acest caz de SSD-ul SanDisk, respectiv doua slot-uri de 3.5″ libere, in care putem monta doua hard-disk-uri.
Pe latura stanga gasim sursa montata perpendicular pe baza carcasei. Sursa este dotata cu un ventilator de 80mm, care trage aer din carcasa prin sursa si il evacueaza in spatele carcasei. In acest fel, tandemul ventilator frontal / ventilator PSU, raceste practic si hard-disk-urile, in cazul in care decidem sa montam doua HDD-uri in sistem.
Singurul repros pe care i-l pot aduce lui Lenovo IdeaCentre Y710 la capitolul constructie este aspectul cablurilor sursei. Cablurile negre, de tip panglica, impreuna cu putin wire-management, ar fi schimbat complet aspectul interior al sistemului. Desigur, in primul rand apreciez utilitatea, dar daca sistemul arata atat de bine in exterior, este pacat sa nu acordam aceeasi atentie si interiorului, chiar daca din punct de vedere al functionalitatii nu se schimba nimic.
Comentarii
Ca să merite banii ăștia ar fi trebuit să ofere o carcasă cu mai puține găurele, un airflow inteligent, front to back, care să țină temperaturile plăcii video mai jos și în același timp să facă sistemul mai silențios.
Tot în banii ăștia aș vrea să văd cel puțin o sursă gold.
Eventual filtre de praf ușor de scos și curățat… Pentru admisia de aer
Placile video Founders Edition functioneaza la aceasta temperatura atata timp cat utilizezi racirea stock, indiferent de cum este construit sistemul. Asta este temp target-ul…
Sursa Gold da, ar fi o imbunatatire binevenita.
e dragut dar prefer ROG G20 eu am prins cu 6700 si gtx980 atunci nu era seria noua
aveam si alienware x51 park dar rogul mi-a facut cu ochiul venind de la un g751 980m
Salut
Al meu are un singur modul de 8GB, as mai vrea sa pun inca unul tot de 8GB evident dar cum Samsung nu e pe nicaieri ce model ma sfatuiesti sa cumpar ca sa nu am probleme de compatibilitate ?
Multumesc mult
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube