mATX & mITX Round-up – Antec, Bitfenix, Chieftec, Corsair, DeepCool, Fractal Design, InWin, Silverstone & Spire

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 2 November, 2015.

Batalia piticilor

 
Articolul de fata are o poveste foarte interesanta si mi-a adus aminte de ce nu prea mai facem round-up-uri. Stiu ca la prima vedere nu pare cine stie ce articol complicat, prin urmare nu o sa va vina sa credeti daca va spun ca am inceput “lucrul” in urma cu un an si cateva luni. In Iunie 2014 vedeam cateva modele foarte interesante la Computex (in principiu InWin D-Frame Mini si DeepCool Steam Castle), modele pe care le-am cerut la test imediat dupa ce m-am intors in tara.

Prin Iulie au inceput sa ajunga sample-urile, moment in care mi-a trecut prin cap o idee “geniala” – ce ar fi sa fac un round-up de carcase mITX/mATX? Zis si facut, am dat mail celorlalti producatori care mi se pareau ca au modele interesante iar acestea au inceput sa ajunga in laborator spre sfarsitul verii.

In acel moment, m-am gandit ca nu ar strica sa si montez un sistem mini ITX in fiecare carcasa, moment pentru care am apucat sa strang componentele pentru sistem (placa de baza, cooler, placa video, sursa). Evident, in momentul in care lucrezi cu atati producatori, nu toti vor reactiona la fel de rapid. Prin urmare am avut ceva de asteptat dupa unele dintre componente.

Apoi, conform legilor lui Murphy, ba mai venea cate o carcasa, ba nu aveam timp sa ma apuc de acest proiect, ba mai intarzia cate o componenta, ba s-a schimbat generatia de procesoare si placi video iar placa mea de baza Z97 si GTX 750 au devenit perimate. Asa ca ia-o de la capat si strange din nou componentele necesare. In final, in urma cu ~ 2 saptamani primeam si placa de baza Z170 mITX, asa ca puteam sa trec la treaba si sa vedem totusi ce-i cu carcasele astea mici.

Si uite asa, dupa mai bine de un an, am ajuns sa imi pun in practica ideea de a vedea ce optiuni avem disponibile pentru un sistem mATX/mITX, cat de dotate pot fi aceste carcase, cat de puternice pot fi sistemele pe care le putem construi in ele s.a.m.d.

Nu, articolul de fata nu are pretentia de a fi cel mai complet sau cel mai amplu articol dedicat carcaselor de mici dimensiuni. Am lucrat cu produsele care au venit la test si dupa un punct nu am mai cerut altele, pentru ca mi-am dat seama ca pana as fi terminat articolul, undeva in 2034, niste copii care gaseau pe fundul internetului articolul asta si il citeau pe holo computerele lor nici macar nu ar mai fi inteles ce naiba sunt fierataniile alea pe care le intoarce tataie asta pe toate partile.

Am incercat totusi sa va prezint unele dintre cele mai interesante modele disponibile pe piata, de la modele foarte accesibile dotate cu tot cu sursa si pana la adevarate opere de arta care pot costa cat un PC entry-level. Haideti sa vedem ce a iesit…

 
Intro

Comentarii

Niciun comentariu la: mATX & mITX Round-up – Antec, Bitfenix, Chieftec, Corsair, DeepCool, Fractal Design, InWin, Silverstone & Spire

    Lasa-ne un comentariu: