mATX & mITX Round-up – Antec, Bitfenix, Chieftec, Corsair, DeepCool, Fractal Design, InWin, Silverstone & Spire

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 2 November, 2015.

Concluzii

 
In sfarsit, dupa mai bine de un an de cand mi-a venit ideea acestui round-up si am inceput sa strang sample-urile, am reusit sa duc la bun sfarsit si acest articol. Nu o sa va mint, am avut uneori senzatia ca acest articol este “nemesis-ul” meu, acel articol pe care nu il voi termina niciodata. Ei bine, cu putin efort am reusit sa trec si peste aceasta provocare, in incercarea de a va arata unele dintre cele mai interesante carcase mini existente pe piata in acest moment. O sa ma las inspirat de colegul meu Ramiro si vom trage concluziile despre fiecare carcasa in parte, in ordinea in care le-am prezentat, adica alfabetic.

Antec ISK600 este un model veteran, fiind probabil cea mai veche carcasa din acest test. Cu toate acestea, creatia celor de la Antec este cat se poate de actuala, iesind in evidenta prin simplitate, eleganta si usurinta in utilizare. Este potrivita pentru sisteme mITX elegante si as recomanda utilizarea ei impreuna cu placi video de mici dimensiuni.

Bitfenix Phenom se remarca prin design-ul minimalist si prin arhitectura interioara iesita din comun. Poate acomoda un sistem de gaming puternic, ventilatia fiind la inaltime, insa montarea acestuia poate sa va dea putina bataie de cap.

Chieftec BT-04B-U3 este una dintre cele mai mici carcase din test si as recomanda-o pentru mediul industrial si mai putin pentru utilizarea casnica. Totusi, poate fi folosita impreuna cu o placa video de mici dimensiuni, fara mufa de alimentare, deci este potrivita si pentru un sistem de sufragerie.

Corsair Graphite 380T este cu siguranta preferata de gameri, carora li se si adreseaza. Design-ul este deosebit, iar carcasa poate adaposti un sistem high-end de gaming, prin urmare puteti face ravagii cu ea la lanparty-uri.

DeepCool Steam Castle este un concurent serios pentru 380T, avand aceleasi avantaje (design, posibilitatea de a adaposti un sistem high-end) dar si un pret considerabil mai mic. Este cu siguranta unul dintre modelele mele preferate din testul de fata.

Fractal Design Node 804
este o carcasa deosebita, atat design-ul cat si arhitectura interioara fiind complet diferita de ce am vazut pana acum. Pe de o parte, este una dintre cele mai bine ventilate carcase din acest test si poate adaposti un sistem high-end dotat cu orice placa video. Pe de alta parte, design-ul este sobru, in stilul Fractal Design, deci se adreseaza celor care prefera sa “tuneze” motorul, fara sa deseneze flacari pe capota, daca intelegeti ce vreau sa spun.

InWin D-Frame Mini
este modelul meu preferat si nu va ascund asta. Da, discutam despre cel mai costisitor model din testul de fata, insa pe mine aceasta carcasa m-a cucerit pur si simplu, pentru ca este cu totul si cu totul altfel. Daca vreti sa aveti cel mai tare sistem de la lanparty, atunci D-Frame Mini este cu siguranta carcasa potrivita pentru asta .

Silverstone SG12 are o arhitectura clasica, insa dimensiunile sunt ceva mai mari decat in cazul unei carcase mini clasice, iar posibilitatea de a monta 13 unitati de stocare este pur si simplu overkill, din punctul meu de vedere.

Spire PowerCube 502 mi se pare foarte potrivita pentru PC-ul parintilor, avand dimensiuni reduse, un aspect elegant si un pret foarte prietenos, chiar si cu sursa inclusa.

Per total, oferta este foarte variata in momentul de fata iar asta nu poate decat sa ne bucure. Totusi, am simtit lipsa unui anume tip de carcasa din teste si anume o carcasa de tip cub de mici dimensiuni, in care sa pot monta sistemul nostru cu tot cu R9 Nano, fara extra spatiu. Un fel de SG12, dar pe jumatate din lungime. Stiu, stiu, acest tip de carcase exista, doar ca nu l-am primit noi pentru testul de fata.

In rest, ati vazut si voi cu ochii vostrii cat de mult au evoluat carcasele din ultimii ani. Am ajuns ca in zilele noastre sa putem construi un sistem mITX high-end foarte aratos cu usurinta. Producatorii de carcase si-au indreptat atentia asupra acestui tip de sisteme, producatorii de placi de baza au facut-o si ei iar anul acesta am vazut prima placa video de referinta mITX… Viitorul arata bine pentru sistemele de mici dimensiuni si ma astept ca lanparty-urile sa devina din ce in ce mai spectaculoase!

 
DeepCool-INT-06
 

Comentarii

3 comentarii la: mATX & mITX Round-up – Antec, Bitfenix, Chieftec, Corsair, DeepCool, Fractal Design, InWin, Silverstone & Spire

  1. Dragos a scris pe:

    Buna ziua,

    Am o nelamurire legata de Bitfenix Phenom. Se poate monta un m.2 ssd sub placa de baza avand in vedere solutia de prindere in carcasa ?

    Va multumesc

  2. Cristian a scris pe:

    Foarte misto round-up. Chiar ma intereseaza sa fac un sistem mITX si selectia de carcase impresionante e cam limitata.

    Care sunt sansele sa faceti un follow-up cu Fractal D. Nano S, Thermaltake Suppressor F1, Phanteks Enthoo Evolv, si altele?

    Planuiesc sa folosesc un Suppressor f1, dar acel Steam Castle mi-a atras atentia, chit ca e doar ca n-o sa ii placa sotiei. hihi.

  3. Adi Pinter a scris pe:

    Salut, puteti sa mi spuneti daca in carcasa Chieftec BT-04B-U3 incape o placa video LATA de 11,5 cm? Incerc sa gasesc o carcasa mitx pentru un zotac 1050TI si un intel g4560. Pana acum am gasit Silverstone FT03 mini, BitFenix Colosus/phenom si Chieftec BT-04-u3 care are avantajul ca vine cu sursa si e ca marimi foarte apropiate de FT03 mini. Prefer sa fie stilul tower – cube (dar inpicioare nu culcat) Daca aveti si alte recomandari sunt deschis si la alte oportunitati. Vreau sa fie cat mai putine fire asa ca am un SSD m2 si placa video fara alimentare separata

Lasa-ne un comentariu: