Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 July, 2015.

Concluzii

 
Iaca, dragii Monstrului, ca am ajuns si la finalul epopeei bestiei verde, supranumita si The Green Monster. Trebuie sa va spun de la bun inceput ca acest articol nu s-a dorit a fi un tutorial pas cu pas ci mai degraba un ghid pentru cei care au deja o baza de cunostiinte necesare si vor sa faca pasul inspre a-si construi cu mana lor primul sistem. Sau de ce nu, pentru cei care au mai facut asta si acum cocheteaza cu ideea de watercooling.

Oricare ar fi situatia, noi am vrut sa construim de la zero un sistem alaturi de voi, sa va aratam in linii mari cum se face, sa vedem care sunt avantajele pe care le aduce un sistem cu racire pe apa si sa vedem intr-un final cum arata un sistem de gaming, care, asa cum am demonstrat in testele pe care le-ati vazut mai devreme, este potrivit si pentru altfel de activitati.

Cred ca este cat se poate de evident ce am obtinut, nu-i asa? Sistemul nostru este o bestie in gaming, intrecand fara drept de apel chiar si monstrul denumit Titan X. Nu in ultimul rand, 4790K overclockat la 4800MHz este un procesor redutabil pentru orice activitate am intreprinde, indiferent ca discutam despre gaming sau editare foto/video. Sistemul de racire cu apa ne-a permis sa montam componente foarte puternice intr-o carcasa de mici dimensiuni si sa pastram temperaturile in limite decente in conditiile in care am utilizat din plin cunostiintele noastre de overclocking in optimizarea sistemului.

Desigur, un asemenea nivel de performanta nu se obtine fara o investitie, astfel incat costul aproximativ al sistemului nostru este de 2750 Euro, din care ~600 de Euro reprezinta costul componentelor din sistemul de racire. Deh, obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Pe de alta parte, daca exista interes, am putea scrie un astfel de ghid si despre constructia unui sistem de genul bang for the buck. Asta insa depinde de interesul pe care il manifestati voi fata de acest gen de articole.

Si daca tot am ajuns la acest capitol, inainte sa trecem la partea pe care o asteptati de la bun inceput (da, concursul) asteptam parerile voastre legate de creeatia noastra. Am spus-o de la bun inceput, ce am facut noi aici nu se numeste moding, ci asamblarea si configurarea unui sistem puternic si aratos. Chiar si asa, suntem curiosi totusi cum vi se pare The Green Monster? V-ar place o asemenea bestie pe birou? Se apropie de conceptul vostru personal de dream machine? Acum hai, stiu ca de-abia asteptati sa dati pagina ca sa vedeti concursul…
 
GG08

Comentarii

14 comentarii la: Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

  1. garlic a scris pe:

    In sfarsit ceva pe apa…Da un review la radiatoare nu faceti? De unde ati luat piesele? Solutia de racire arata foarte fain dar se depune pe furtun, in timp o sa-l faca praf (spun asta din experienta personala). Great job !!!

  2. MajorCatz a scris pe:

    Îmi face cu ochiul concursul la categoria optimizare dar am o întrebare, pot sa particip folosind un sistem gata finalizat ? Mersi in avans !

  3. Monstru Post author a scris pe:

    garlic – facem daca avem timp, nu e bai 🙂 Componentele le-am luat de la EKWB si Aquatunning.de

    MajorCatz – faptul ca ai piesele su sistemul nu cred ca reprezinta o problema. Pentru concurs este important sa filmezi cum il construiesti…

  4. Jedimind a scris pe:

    Recomand Aquacomputer Double Protect pentru lichid, il folosesc de ani buni si rezista foarte foarte bine in timp. De ce nu Watercool HK IV pentru CPU WB, si de ce nu D5 sau Laing DDC pentru pompa?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Exista o serie intreaga de variante pe care le-am fi putut folosi, normal. Pompele EK sunt facute tot de Laing, in marea lor majoritate 🙂

  6. Mihai a scris pe:

    Si uite asa lab501 ne arata inca o data ca sunt cei mai buni din Romania la orice tine de PC-uri!!!

    Arata bestial sistemul si I-ar sta tare bine la mine pe birou 🙂

  7. Costi a scris pe:

    Ceva teste cu driver nvidia? 😛

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Costi – nu inteleg la ce te referi…

  9. Costi a scris pe:

    Nu înțeleg necesitatea precizării driverului amd în graficele cu rezultatele din jocuri.
    Dar nu îmi amintesc ca aseară să fi fost trecut și cel nvidia. Cred că eram prea obosit.

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Este header-ul de grafic de la testele de placi video, ai dreptate, nu era nevoie sa trec si driverul AMD. Driverul Nvidia este insa precizat.

  11. Doru a scris pe:

    Motivant articolul! Mi-a luat 3 calatorii cu metroul sa-l termin si de fiecare data asteptam cu nerabdare continuarea 🙂

  12. Ovidiu a scris pe:

    Felicitari Lab501 pt. articol si deasemenea foarte motivant! M-a facut sa imi doresc mai mult ca oricand racire cu apa in PC-ul meu, dar nu stiam exact ce presupune acest lucru. Dupa cum mentionai Monstru, daca va exista interes si sper ca va exista, as dori pe Lab501 cat mai curand posibil si un articol de acest gen cu o solutie mai de buget.

  13. M. a scris pe:

    Inca o monstruozitate adusa la viata in subsolurile intunecate ale lab501, inca un articol bestial. O sa am din nou cosmaruri noaptea si doar voi sunteti vinovati pentru asta… 🙁

  14. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru aprecieri baieti!

Lasa-ne un comentariu: