Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 July, 2015.

Configuratie

 

  
CPUIntel Core i7 4790K
MotherboardMSI Z97I Gaming AC
RAMADATA XPG V3 16GB DDR3-2933
HDDADATA SPG610 256GB
PSUSeasonic P1050
CaseBitFenix Prodigy
OSWindows 7 Ultimate x64 SP1

 

Prin urmare, care era esenta a ceea ce facem noi? Ei bine, indiferent in ce directie ne-am orientat ulterior, cu totii am descoperit aceasta pasiune in momentul in care ne-am construit singuri propriul PC. Poti sa citesti cate articole vrei, poti sa stii exact cat frame-uri scoate Titan X in jocul Y cu rezolutia Z. Pana nu bagi mana in carcasa ca sa insurubezi placa de baza, pana nu conectezi pentru prima oara sursa la placa video, pana nu verifici de 10 ori daca ai pus totul unde trebuie, pana nu simti acel fior de teama in momentul in care apesi pentru prima data butonul “power”… ei bine, pana atunci nu te poti numi cu adevarat maniac.

Drept urmare, acest articol este scris atat pentru maniaci, cat si pentru cei care sunt pasionati dar nu s-au incumetat inca sa faca acest pas. Maniacilor vrem sa le aratam ceva frumos, pasionatilor vrem sa le aratam ca nu este chiar atat de complicat pe cat pare. Sincer sa fiu, nu cred ca a existat niciodata un moment mai bun decat acum ca sa iti construiesti propriul PC. Gasesti in magazine orice ti-ai putea dori, de la carcase liliputane la carcase uriase si pana la orice fel de accesorii ai avea nevoie.

Si nu in ultimul rand, companiile mari incep sa se concentreze pe acest lucru. De ce spun asta? Pentru ca vremea PC-urilor de 3 lei cumparate din Carrefour a apus. Pentru ca entry-level-ul este canibalizat fara drept de apel de catre alte dispozitive. Prin urmare, dupa ani de zile in care producatorii s-au concentrat pe mutarea unor cantitati uriase de produse entry-level, in zilele noastre atentia se muta spre mainstream/high-end. Iar maniacii, acei oameni care isi construiesc singuri PC-ul si il optimizeaza dupa bunul plac, ei bine de-abia acum incep sa primeasca atentia cuvenita. Ba chiar mai mult decat atat, as spune eu. in conditiile in care exista si un mega concurs legat de ceea ce discutam noi astazi… dar despre asta la momentul potrivit.

Pana atunci, haideti sa va spun ce facem noi astazi aici – construim un PC de gaming. Ce inseamna asta? Inseamna ca vom alege pe spranceana componentele folosite si vom incerca sa obtinem un PC performant, care arata si bine dar in acelasi timp poate fi transportat la Lan Party-uri. Prin urmare, mic, puternic si cat mai frumos.

Pentru a obtine acest lucru am ales “the” procesor pentru gaming, mai precis Intel Core i7 4790K, o placa de baza mini ITX – MSI Z97I Gaming AC, un kit de memorii A-DATA XPG DDR3 2933 de 16GB, o sursa Seasonic P1050 si un SSD A-DATA SP610. Si evident, o placa video numai buna pentru ceea ce aveam noi nevoie, adica Nvidia GeForce GTX 980Ti. Toate acestea vor fi gazduite de o carcasa BitFenix Prodigy Green.

Nu ne-am orientat inspre 5960X pentru ca acesta este mai potrivit pentru alte utilizari, nu pentru gaming si nu am folosit monstrul Titan X deoarece diferenta de pret o vom investi in watercooling. Suna interesant, nu-i asa?

 
Configuratie

Comentarii

14 comentarii la: Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

  1. garlic a scris pe:

    In sfarsit ceva pe apa…Da un review la radiatoare nu faceti? De unde ati luat piesele? Solutia de racire arata foarte fain dar se depune pe furtun, in timp o sa-l faca praf (spun asta din experienta personala). Great job !!!

  2. MajorCatz a scris pe:

    Îmi face cu ochiul concursul la categoria optimizare dar am o întrebare, pot sa particip folosind un sistem gata finalizat ? Mersi in avans !

  3. Monstru Post author a scris pe:

    garlic – facem daca avem timp, nu e bai 🙂 Componentele le-am luat de la EKWB si Aquatunning.de

    MajorCatz – faptul ca ai piesele su sistemul nu cred ca reprezinta o problema. Pentru concurs este important sa filmezi cum il construiesti…

  4. Jedimind a scris pe:

    Recomand Aquacomputer Double Protect pentru lichid, il folosesc de ani buni si rezista foarte foarte bine in timp. De ce nu Watercool HK IV pentru CPU WB, si de ce nu D5 sau Laing DDC pentru pompa?

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Exista o serie intreaga de variante pe care le-am fi putut folosi, normal. Pompele EK sunt facute tot de Laing, in marea lor majoritate 🙂

  6. Mihai a scris pe:

    Si uite asa lab501 ne arata inca o data ca sunt cei mai buni din Romania la orice tine de PC-uri!!!

    Arata bestial sistemul si I-ar sta tare bine la mine pe birou 🙂

  7. Costi a scris pe:

    Ceva teste cu driver nvidia? 😛

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Costi – nu inteleg la ce te referi…

  9. Costi a scris pe:

    Nu înțeleg necesitatea precizării driverului amd în graficele cu rezultatele din jocuri.
    Dar nu îmi amintesc ca aseară să fi fost trecut și cel nvidia. Cred că eram prea obosit.

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Este header-ul de grafic de la testele de placi video, ai dreptate, nu era nevoie sa trec si driverul AMD. Driverul Nvidia este insa precizat.

  11. Doru a scris pe:

    Motivant articolul! Mi-a luat 3 calatorii cu metroul sa-l termin si de fiecare data asteptam cu nerabdare continuarea 🙂

  12. Ovidiu a scris pe:

    Felicitari Lab501 pt. articol si deasemenea foarte motivant! M-a facut sa imi doresc mai mult ca oricand racire cu apa in PC-ul meu, dar nu stiam exact ce presupune acest lucru. Dupa cum mentionai Monstru, daca va exista interes si sper ca va exista, as dori pe Lab501 cat mai curand posibil si un articol de acest gen cu o solutie mai de buget.

  13. M. a scris pe:

    Inca o monstruozitate adusa la viata in subsolurile intunecate ale lab501, inca un articol bestial. O sa am din nou cosmaruri noaptea si doar voi sunteti vinovati pentru asta… 🙁

  14. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru aprecieri baieti!

Lasa-ne un comentariu: