Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs
Introducere
Avem placi video de testat, avem un round-up de memorii DDR4 de terminat, avem multe subiecte fierbinti pe care am dori sa le discutam in aceasta vara. Ce-i drept, parca si vara aceasta este putin diferita. Daca industria IT intra intr-o usoara letargie in Iulie si August, anul acesta lucrurile stau tocmai pe dos. Lansari de placi video, lansari de procesoare, vara aceasta este mai animata ca niciodata din punct de vedere al noutatilor IT. Prin urmare si noi tinem pasul si desi alta data am fi fost plecati in vacanta de mult, anul acesta am ramas pe baricade pentru a va delecta cu review-urile marca LAB501.
Ei bine, astazi ne-am gandit sa discutam despre altceva… sa punem putin pe pauza lansarile si articolele de fond si sa abordam un subiect simplu, dar in acelasi timp complicat, un subiect banal, dar in acelasi timp esenta a ceea ce facem noi, motivul pentru care intrati pe site in fiecare zi ba chiar as indrazni sa spun motivul pentru care suntem cu totii pasionati de calculatoare.
De ce spun asta? Pai haideti sa ne gandim putin – stim cu totii ca LAB501 este casa pasionatilor de hardware din Romania, indiferent ca discutam despre cei care scriu sau despre cei care citesc. Noi suntem atat de pasionati incat ne ocupam cu asta si scriem pentru voi, iar voi la randul vostru sunteti atat de pasionati incat deschideti in fiecare zi site-ul, la cafea, la servici, la scoala, ba as indrazni sa spun ca si in concediu mai aruncati un ochi pe mobil.
Bun, suntem cu totii pasionati, iar cititorii LAB501 sunt in marea lor majoritate utilizatori care au cunostiinte avansate in domeniu. Prin urmare, cred ca ne regasim cu totii in raspunsul la aceasta intrebare – va mai aduceti aminte de unde a inceput totul? De ce impartasim aceasta pasiune?
Haideti, stim cu totii ca nu este chiar atat de complicat. Indiferent ca sunteti mai in etate sau mai tinerei, la un anumit moment ati pus pentru prima oara mana pe un calculator. Ca vorbim despre HC, Felix sau Cip, despre 286 sau 486 sau despre Athlon 64 sau Conroe, cu totii am pus pentru prima oara mana pe un PC. Ne-a incantat copilaria cu povestile pline de actiune pe care le reda in mai multe sau mai putine culori, ne-a surescitat imaginatia si ne-a mancat zilele si noptile.
Pana aici povestea este similara pentru toti utilizatorii de PC. De-abia din acest punct insa incepe adevaratul drum al maniacilor. De la casetele cu Boulder Dash si pana la dischetele de boot cu ajutorul caruia pacaleam PC-ul sa creada ca are 16MB RAM (config.ini) ca sa putem rula Warcraft 2, am fost simpli utilizatori. Ne-am jucat, am utilizat PC-ul si poate, la un moment dat, cand am vazut cum arata Quake 2 pe Voodoo 1 sau cand am vazut ca NFS Underground nu poate rula pe Riva TNT2, ei bine la un moment dat cu noi s-a intamplat ceva.
Ne-am dat seama ca vrem un PC nou, dar vrem ca aceasta sa fie asa cum vrem noi. Vrem sa folosim anumite componente, sa arate intr-un fel s.a.m.d. Drumul de la simplu utilizator la pasionat care isi alege singur componentele, le asambleaza si tine cont si de aspect nu numai de functionalitate a fost cu siguranta lung pentru fiecare dintre noi. Cu totii am construit mai multe sisteme pana am ajuns sa fim “maestrii” in domeniu, salvarea rudelor si a vecinilor cand s-a intamplat ceva cu PC-ul, spaima bursei sau a primelor salarii cand au aparut pe piata componentele alea mai noi si mai bune…
Apoi, fiecare si-a urmat pasiunea in functie de latura care l-a atras mai mult – unii dintre noi au fost atrasi de putere inainte de toate si s-au concentrat mai mult pe overclocking, altii au avut un simt estetic mai dezvoltat si au inceput sa se ocupe cu modding-ul, altii au imbinat cate putin din toate ca sa se poata juca pe un PC puternic si frumos iar altii, asa cum este si firesc, au revenit cu trecerea timpului in randurile simplilor utilizatori.
Comentarii
In sfarsit ceva pe apa…Da un review la radiatoare nu faceti? De unde ati luat piesele? Solutia de racire arata foarte fain dar se depune pe furtun, in timp o sa-l faca praf (spun asta din experienta personala). Great job !!!
Îmi face cu ochiul concursul la categoria optimizare dar am o întrebare, pot sa particip folosind un sistem gata finalizat ? Mersi in avans !
garlic – facem daca avem timp, nu e bai 🙂 Componentele le-am luat de la EKWB si Aquatunning.de
MajorCatz – faptul ca ai piesele su sistemul nu cred ca reprezinta o problema. Pentru concurs este important sa filmezi cum il construiesti…
Recomand Aquacomputer Double Protect pentru lichid, il folosesc de ani buni si rezista foarte foarte bine in timp. De ce nu Watercool HK IV pentru CPU WB, si de ce nu D5 sau Laing DDC pentru pompa?
Exista o serie intreaga de variante pe care le-am fi putut folosi, normal. Pompele EK sunt facute tot de Laing, in marea lor majoritate 🙂
Si uite asa lab501 ne arata inca o data ca sunt cei mai buni din Romania la orice tine de PC-uri!!!
Arata bestial sistemul si I-ar sta tare bine la mine pe birou 🙂
Ceva teste cu driver nvidia? 😛
Costi – nu inteleg la ce te referi…
Nu înțeleg necesitatea precizării driverului amd în graficele cu rezultatele din jocuri.
Dar nu îmi amintesc ca aseară să fi fost trecut și cel nvidia. Cred că eram prea obosit.
Este header-ul de grafic de la testele de placi video, ai dreptate, nu era nevoie sa trec si driverul AMD. Driverul Nvidia este insa precizat.
Motivant articolul! Mi-a luat 3 calatorii cu metroul sa-l termin si de fiecare data asteptam cu nerabdare continuarea 🙂
Felicitari Lab501 pt. articol si deasemenea foarte motivant! M-a facut sa imi doresc mai mult ca oricand racire cu apa in PC-ul meu, dar nu stiam exact ce presupune acest lucru. Dupa cum mentionai Monstru, daca va exista interes si sper ca va exista, as dori pe Lab501 cat mai curand posibil si un articol de acest gen cu o solutie mai de buget.
Inca o monstruozitate adusa la viata in subsolurile intunecate ale lab501, inca un articol bestial. O sa am din nou cosmaruri noaptea si doar voi sunteti vinovati pentru asta… 🙁
Multumim pentru aprecieri baieti!
Pingback: Cele mai puternice sisteme de gaming din Romania - iLike IT - ProTV - lab501
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube