Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 July, 2015.

Accesorii WC

 
Pentru interconectarea tuturor pieselor din loop-ul nostru am ales un furtun ClearFlex60, cu diametrul exterior 13mm si diametrul interior 10mm. Am ales acest tip de furtun (13/10) deoarece ofera un bun raport intre performanta si usurinta in exploatare (fiind vorba despre o carcasa mini ITX ar fi fost putin mai greu sa lucram cu un furtun mai gros). Am comandat 5m de furtun pentru a avea suficienta rezerva in cazul in care dorim sa reconfiguram loop-ul.

Pentru conectarea furtunului la componentele loop-ului am ales fitting-uri prin compresie produse de AlphaCool. Acestea sunt construite din alama, se potrivesc tipului de furtun folosit (13/10) si utilizeaza filetul “standard” in domeniu, adica G1/4.

 
Accesorii-01

Accesorii-05

Accesorii-06

Accesorii-07
 

Lichidul ales pentru racirea instalatiei este produs de Phobya si se numeste ZuperZero UV Green. Dupa cum ii spune si numele, este colorat in verde si este UV reactive. In instalatie a incaput fix 1L de lichid. Evident, pentru a pune in valoare calitatile lichidului am utilizat si doua seturi de led-uri UV produse tot de Phobya.

Toate ca toate, dar pentru a disipa caldura avem nevoie si de ventilatoare. Prin urmare, pentru radiatorul frontal am ales un ventilator de 180mm produs de Phobya. Din fericire este vorba despre un ventilator silentios (700 rpm), din nefericire nu am gasit decat culoarea alba, deloc potrivita build-ului nostru. Radiatorul de 240mm accepta doua ventilatoare de 120mm, deci in acest caz alegerea ventilatoarelor se rezuma la performante, design si spatiu in carcasa. Dar despre asta, la capitolul constructie…

 

Accesorii-02

Accesorii-03

Accesorii-04

Comentarii

14 comentarii la: Watercooling The Green Monster – Ghid si concurs

 1. garlic a scris pe:

  In sfarsit ceva pe apa…Da un review la radiatoare nu faceti? De unde ati luat piesele? Solutia de racire arata foarte fain dar se depune pe furtun, in timp o sa-l faca praf (spun asta din experienta personala). Great job !!!

 2. MajorCatz a scris pe:

  Îmi face cu ochiul concursul la categoria optimizare dar am o întrebare, pot sa particip folosind un sistem gata finalizat ? Mersi in avans !

 3. Monstru Post author a scris pe:

  garlic – facem daca avem timp, nu e bai 🙂 Componentele le-am luat de la EKWB si Aquatunning.de

  MajorCatz – faptul ca ai piesele su sistemul nu cred ca reprezinta o problema. Pentru concurs este important sa filmezi cum il construiesti…

 4. Jedimind a scris pe:

  Recomand Aquacomputer Double Protect pentru lichid, il folosesc de ani buni si rezista foarte foarte bine in timp. De ce nu Watercool HK IV pentru CPU WB, si de ce nu D5 sau Laing DDC pentru pompa?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Exista o serie intreaga de variante pe care le-am fi putut folosi, normal. Pompele EK sunt facute tot de Laing, in marea lor majoritate 🙂

 6. Mihai a scris pe:

  Si uite asa lab501 ne arata inca o data ca sunt cei mai buni din Romania la orice tine de PC-uri!!!

  Arata bestial sistemul si I-ar sta tare bine la mine pe birou 🙂

 7. Costi a scris pe:

  Ceva teste cu driver nvidia? 😛

 8. Monstru Post author a scris pe:

  Costi – nu inteleg la ce te referi…

 9. Costi a scris pe:

  Nu înțeleg necesitatea precizării driverului amd în graficele cu rezultatele din jocuri.
  Dar nu îmi amintesc ca aseară să fi fost trecut și cel nvidia. Cred că eram prea obosit.

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Este header-ul de grafic de la testele de placi video, ai dreptate, nu era nevoie sa trec si driverul AMD. Driverul Nvidia este insa precizat.

 11. Doru a scris pe:

  Motivant articolul! Mi-a luat 3 calatorii cu metroul sa-l termin si de fiecare data asteptam cu nerabdare continuarea 🙂

 12. Ovidiu a scris pe:

  Felicitari Lab501 pt. articol si deasemenea foarte motivant! M-a facut sa imi doresc mai mult ca oricand racire cu apa in PC-ul meu, dar nu stiam exact ce presupune acest lucru. Dupa cum mentionai Monstru, daca va exista interes si sper ca va exista, as dori pe Lab501 cat mai curand posibil si un articol de acest gen cu o solutie mai de buget.

 13. M. a scris pe:

  Inca o monstruozitate adusa la viata in subsolurile intunecate ale lab501, inca un articol bestial. O sa am din nou cosmaruri noaptea si doar voi sunteti vinovati pentru asta… 🙁

 14. Monstru Post author a scris pe:

  Multumim pentru aprecieri baieti!

Lasa-ne un comentariu: