LAB501 & Kingston HyperX Challenge

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 8 December, 2011.


.

Spartans, what is your profession?

.
Asa cum stiti, frecventele care pot fi atinse in cazul memoriei depind atat de caracteristicile memoriilor folosite, cat si de caracteristicile controller-ului de memorie. In ultimii ani, controller-ul de memorie este inclus in procesor, si prin urmare putem spune ca in cazul in care dorim sa atingem o frecventa cat mai mare a memoriilor, avem nevoie de un kit de memorii capabil, si un procesor foarte permisiv. Daca in cazul memoriilor DDR2, de exemplu, cele mai mari frecvente puteau fi obtinute folosind un kit de memorii Crucial Ballistix dotat cu IC-uri Micron D9GMH si o placa de baza foarte capabila cu chipset P45 (Gigabyte sau Biostar), in cazul memoriilor DDR3 cele mai potrivite unelte pana de curand erau memoriile cu IC-uri PSC sau Elpida BDBG, si un procesor cu nucleul Lynnfield.

Ei bine, asa cum am descoperit in timpul testelor de acum cativa ani in care utilizam acest hardware, memoriile de acest tip erau capabile de frecventa mai mare decat permitea controller-ul de memorie din procesoarele i7 870, insa desi acesta era unul dintre cele mai permisive procesoare din acest punct de vedere, limita la care putea ajunge in conditii extreme se oprea undeva in jurul unui rating DDR3 3100-3200. Ei bine, desi lansarea procesoarelor AMD Bulldozer nu a adus vesti bune din punct de vedere al performantelor, a existat si un avantaj major legat de aceste procesoare, si anume frecventele foarte mari de care sunt capabile. Ei bine, aceste frecvente nu implica numai procesorul, ci si controller-ul de memorie, cel inclus in Bulldozer permitand frecvente mai mari ale memoriilor decat cel din Lynnfield.

In aceste conditii, cred ca este de la sine inteles ca am asamblat o platforma potrivita scopului nostru, compusa dintr-o placa de baza Asus Crosshair V Formula, un procesor AMD FX-8150 si un stick Kingston DDR3 2544 CL9. Evident, atat procesorul cat si memoria au fost racite folosind azot lichid, acestea functionand la -196 oC. Daca in cazul procesorului am folosit unul dintre clasicele noastre tuburi, in cazul memoriilor am mizat pe priceperea “hand-made” a lui matose, acesta improvizand un sistem de racire compus dintr-un mai vechi kit de montare al hard-disk-ului Nexus, pasta Gelid CG-Extreme si un pot de memorii KingpinCooling Dominance. Inarmati cum se cuvinte, si insotiti de o gramada de prieteni, ne-am imbarcat intr-una dintre cele mai frumoase aventuri din ultima vreme, am apasat butonul “power” si am plecat la razboi…
.

Comentarii

10 comentarii la: LAB501 & Kingston HyperX Challenge

  1. Bogzilla a scris pe:

    Incredibil eveniment, inca nu imi vine sa cred. Inca odata FELICITARILE MELE PENTRU WORLD RECORD, pentru fantastica zi pe care mi-ati oferit-o si pentru VOI! Monstru, Matose si Micutzu, acea Trinitate a overclockingului romanesc!

  2. RaiciuIonut a scris pe:

    Am si eu O reclamatie de facut daca pot zice asa L-am rugat pe Domnul Matei sa fiu anuntat la urmatorul concuri etc ca sa pot veni si eu dar nimic tare dar…

  3. RaiciuIonut a scris pe:

    Da da imi retrag plangerea era anuntul pe pagina de facebook

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Trei (3, trois, drei) stiri au fost pe tema asta pe site, incepand cu o saptamana inainte. Daca nu deschizi site-ul o saptamana…eu ce pot sa spun?

  5. RaiciuIonut a scris pe:

    da da scuze nu am mai avut timp dar imi place ce treaba buna ati facut inco o data scuze si care va fi urmatorul concurs daca nu va e cu spuarare inca o data scuze

  6. Bogzilla a scris pe:

    Stai cu ochii pe site sau orice canal social/media si vei afla cand va fi urmatorul concurs.

  7. Ion a scris pe:

    Felicitari baieti, a iesit super tare. Imi pare rau ca nu am putut sa vin dar asta e…

  8. Oamenii chiar se distreaza

  9. Adi a scris pe:

    Bravo baieti !

  10. George a scris pe:

    Sunteti foarte buni … in acest domeniu. Sunt si confirmari internationale, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun: http://www.techpowerup.com/156753/Kingston-HyperX-Beats-Three-World-Records.html

    Foarte bine si tineti-o tot asa…

Lasa-ne un comentariu: