OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 9 July, 2015.

 

_MG_5630

_MG_5636

 

Cutia este simpla si eleganta si avem acces la toate informatiile de care avem nevoie, inclusiv capacitatea SSD-ului. Surprinzator nu gasim si performantele la care ne putem astepta, dar cercetand documentatia oferita de OCZ gasim faptul ca ambele modele testate astazi sunt certificate pentru o viteza de citire de 550MB/s in timp ce la scriere modelul de 240GB are o viteza de 520MB/s iar cel de 480GB vine cu 530MB/s.

Situatia in ceea ce priveste vitezele de scriere este un pic inselatoare pentru ca acestea sunt defapt pentru buffer-ul SLC, in ceea ce priveste rata de transfer sustinuta aceasta este semnificativ mai mica. Un utilizator normal nu va avea nevoie de rate de transfer sustinute care sa depaseasca bufferul SLC, asa ca putem trece cu vederea acest lucru.

SSD-ul propriu-zis arata foarte bine fiind fabricat din aluminiu polisat si avand o grosime de doar 7mm. De remarcat faptul ca in pachet nu gasim nimic altceva in afara de SSD-ul propriu-zis impreuna cu un manual de instalare si o foaie cu modalitatile in care putem contacta OCZ in cazul in care avem probleme si vrem sa folosim ShieldPlus.

 

_MG_5621

_MG_5627

_MG_5662

_MG_5673

 

Comentarii

4 comentarii la: OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

 1. Mihai a scris pe:

  Interesanta ar fi fost o comparatie cu modele din aceeasi gama de pret (400-450ron pentru 240-256GB), gen Kingston V300, Crucial, ADATA si, de ce nu, chiar cu OCZ ARC 100.
  Cum se comporta OCZ Trion 100 fata de OCZ ARC 100? Trion are controller Toshiba si memorie flash TLC, ARC are controller OCZ Barefoot si memorie flash MLC. Ambele modele beneficiaza de softul OCZ Guru. Din punct de vedere al parametrilor SMART, OCZ ARC 100 sta mult mai bine cu informatiile afisate.

 2. matose Post author a scris pe:

  Salut Mihai! Momentan lucram la review-ul lui ARC 100, o sa fie publicat pana la sfarsitul lunii. Multumim de feedback

 3. alexEAT a scris pe:

  Evident ca trebuia comparat un SSD care se vrea a fi unul dintre cele mai accesibile de pe piata cu modele similare de la alti producatori. 🙂

 4. Ady a scris pe:

  Stiu ca articolul are 6 luni vechime, eu acum l-am citit pentru ca acum am avut interesul sa-mi iau un SSD.

  Am avut un buget mic si am vrut sa revigorez un sistem mai vechi care se chinuie sa tina pasul cu standardele web de azi. Am ales OCZ Tion in detrimentul lui Kingston V300 dupa ce am citit oripilat cum pe furis au inlocuit cipurile Toshiba cu Micron care cele din urma sunt cu 50% mai lente. Kingston v300 deabi mai atinge viteze secventiale de 150 MB/s. Desigur Kingston n-a suflat o vorba despre asta, i-au lasat pe clienti sa vada daca se prind.
  PS:Am luat OCZ Trion cu 200 lei de pe Altex.

Lasa-ne un comentariu: