OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 9 July, 2015.

OCZ SSD Guru

 

Batranul OCZ SSD Toolbox a fost inlocuit de curand cu SSD Guru, un program de monitorizare si optimizare mult mai simplu si usor de folosit. Pe prima pagina avem tot ceea ce ne intereseaza aranjat pentru a fi cat mai usor de citit: SSD Health, temperatura, update de firmware, spatiul liber existent precum si informatii detaliate despre sistem in general.

 

snaphsot0008

snaphsot0009

snaphsot0010

 

La tab-ul de Tuner avem SSD Tuner unde putem declansa operatiunea de Trim manual (desi in mod normal aceasta este realizata de catre sistemul de operare) si putem seta un spatiu aditional de over-provisioning. Rezervand un spatiu aditional de 10% ne putem asigura de faptul ca performanta si viata memoriilor NAND nu este afectata atunci cand spatiul de pe SSD se aproprie de 0. Daca avem in permanenta suficient spatiu liber pe SSD nu vom observa beneficii prin suplimentarea spatiului de over-provisioning.

Daca SSD-ul OCZ este folosit ca drive de boot vom putea accesa si OS Tuner care ne permite optimizarea sistemul de operare pentru lucrul cu SSD-ul folosind 3 preset-uri (Reliability, Performance, Capacity) sau Custom. In functie de ceea ce alegem putem jongla cu optiuni ca Boot graphics, Pre / Superfetch, Search indexing, putand chiar dezactiva functia de hibernare salvand astfel spatiu pretios.

 

snaphsot0012

 

La tab-ul Maintenance putem porni operatiunea Secure Erase, daca nu este disc de sistem, desigur. La nevoie, putem folosi si un stick USB pentru a pune pe el o versiune bootabila de SSD Guru.

 

snaphsot0013

snaphsot0014

snaphsot0015

snaphsot0016

 

Comentarii

4 comentarii la: OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

 1. Mihai a scris pe:

  Interesanta ar fi fost o comparatie cu modele din aceeasi gama de pret (400-450ron pentru 240-256GB), gen Kingston V300, Crucial, ADATA si, de ce nu, chiar cu OCZ ARC 100.
  Cum se comporta OCZ Trion 100 fata de OCZ ARC 100? Trion are controller Toshiba si memorie flash TLC, ARC are controller OCZ Barefoot si memorie flash MLC. Ambele modele beneficiaza de softul OCZ Guru. Din punct de vedere al parametrilor SMART, OCZ ARC 100 sta mult mai bine cu informatiile afisate.

 2. matose Post author a scris pe:

  Salut Mihai! Momentan lucram la review-ul lui ARC 100, o sa fie publicat pana la sfarsitul lunii. Multumim de feedback

 3. alexEAT a scris pe:

  Evident ca trebuia comparat un SSD care se vrea a fi unul dintre cele mai accesibile de pe piata cu modele similare de la alti producatori. 🙂

 4. Ady a scris pe:

  Stiu ca articolul are 6 luni vechime, eu acum l-am citit pentru ca acum am avut interesul sa-mi iau un SSD.

  Am avut un buget mic si am vrut sa revigorez un sistem mai vechi care se chinuie sa tina pasul cu standardele web de azi. Am ales OCZ Tion in detrimentul lui Kingston V300 dupa ce am citit oripilat cum pe furis au inlocuit cipurile Toshiba cu Micron care cele din urma sunt cu 50% mai lente. Kingston v300 deabi mai atinge viteze secventiale de 150 MB/s. Desigur Kingston n-a suflat o vorba despre asta, i-au lasat pe clienti sa vada daca se prind.
  PS:Am luat OCZ Trion cu 200 lei de pe Altex.

Lasa-ne un comentariu: