OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Memorii & Stocare, in 9 July, 2015.

PCMark 8 v2 Storage Test

 

pcmark 8 storage

pcMark8 storage bandwidth

 

Testul Storage din benchmark-ul PCMark 8 v2 simuleaza lucrul zilnic cu HDD-ul in diferite aplicatii uzuale (jocuri, arhivare, decodare, etc) iar apoi returneaza un scor utilizatorului cat si latimea de banda disponibila pentru unitatea de stocare. In opinia mea, acest scor reflecta foarte bine comportamentul SSD-ului in folosirea zilnica, iar cele 3 SSD-uri sunt despartite de doar cateva puncte.

Latimea de banda mult mai mare in cazul 850 EVO coincide cu performanta sustinuta pe care am vazut-o atunci cand am rulat HDTune, lucru care se observa si la cele doua Trion 100. Aceastea din urma au performanta sustinuta de doar 170-180 MB/s la scriere, ceea ce afecteaza latimea de banda.

 

Comentarii

4 comentarii la: OCZ Trion 100 240GB & 480GB Review

 1. Mihai a scris pe:

  Interesanta ar fi fost o comparatie cu modele din aceeasi gama de pret (400-450ron pentru 240-256GB), gen Kingston V300, Crucial, ADATA si, de ce nu, chiar cu OCZ ARC 100.
  Cum se comporta OCZ Trion 100 fata de OCZ ARC 100? Trion are controller Toshiba si memorie flash TLC, ARC are controller OCZ Barefoot si memorie flash MLC. Ambele modele beneficiaza de softul OCZ Guru. Din punct de vedere al parametrilor SMART, OCZ ARC 100 sta mult mai bine cu informatiile afisate.

 2. matose Post author a scris pe:

  Salut Mihai! Momentan lucram la review-ul lui ARC 100, o sa fie publicat pana la sfarsitul lunii. Multumim de feedback

 3. alexEAT a scris pe:

  Evident ca trebuia comparat un SSD care se vrea a fi unul dintre cele mai accesibile de pe piata cu modele similare de la alti producatori. 🙂

 4. Ady a scris pe:

  Stiu ca articolul are 6 luni vechime, eu acum l-am citit pentru ca acum am avut interesul sa-mi iau un SSD.

  Am avut un buget mic si am vrut sa revigorez un sistem mai vechi care se chinuie sa tina pasul cu standardele web de azi. Am ales OCZ Tion in detrimentul lui Kingston V300 dupa ce am citit oripilat cum pe furis au inlocuit cipurile Toshiba cu Micron care cele din urma sunt cu 50% mai lente. Kingston v300 deabi mai atinge viteze secventiale de 150 MB/s. Desigur Kingston n-a suflat o vorba despre asta, i-au lasat pe clienti sa vada daca se prind.
  PS:Am luat OCZ Trion cu 200 lei de pe Altex.

Lasa-ne un comentariu: