Patriot Viper3 Intel Extreme Masters 8GB 2133MHz Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 12 February, 2013.

Patriot Viper3 Intel Extreme Masters 8GB 2133MHz

 

Dupa ce am putut vedea kitul Viper Xtreme Division 2 la treaba in round-up nostru de memorii, acum a venit vremea sa testam un alt kit de la Patriot. Acesta face parte din gama Viper3, fiind o editie limitata Intel Extreme Masters. Inafara de design-ul tematic avem de-a face cu un kit dual-channel 2x4GB certificat pentru o functionare la 2133MHz cu latentele 11-11-11-27 3T (nu este un typo, SPD-ul chiar specifica un Command Rate de 3T).

 

_MG_0555

 

Ambalajul da impresia de eleganta, desi nu mai intalnim aceeasi greutate si soliditate intalnita la seria Viper Xtreme. Aceeasi poveste o vedem atunci cand scoatem modulele din cutie, radiatoarele masive de cupru / aluminiu au fost inlocuite cu un heatspreader simplu din aluminiu.

Totusi, trebuie sa recunosc ca modulele puncteaza la impresia artistica, PCB-ul negru impreuna cu radiatoarele albastre dau o senzatie de sobrietate. Aruncand o privire sub radiatoare am putut observa faptul ca modulele sunt echipate cu chipuri Micron D9QBJ single-sided, asadar kitul 2x8GB va fi echipat cu aceleasi chipuri dar in configuratie double-sided. Acest aspect nu este deloc imbucurator pentru kitul de fata care va avea 2 dezavantaje: interleaving redus (performanta scazuta), sublatente relaxate specifice kiturilor dotate cu IC-uri de densitate mare.

 

_MG_0536

_MG_0549

 

Comentarii

2 comentarii la: Patriot Viper3 Intel Extreme Masters 8GB 2133MHz Review

  1. Nu arata rau deloc! 😡
    Ai vreo informatie legata de pret?

  2. si pe mine m-ar interesa pretul. nu am gasit nicaieri online.

Lasa-ne un comentariu: