Review – ADATA Elite SE880 External SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 July, 2024.

Concluzii

 
Anul acesta vom vedea primele placi de baza echipate nativ cu conectori USB 4.0, precum si primele unitati de stocare externe care vor utiliza aceasta interfata. Discutam de viteze de pana la 4000 MB/s, dar probabil si despre preturi ceva mai ridicate per GB, cel putin in primii 2-3 ani. Pana atunci insa, nu ar trebui sa trecem cu vederea SSD-urile externe USB 3.2 Gen 2×2, care au ajuns la maturitate, oferind viteze de pana la 2000 MB/s intr-un format compact, pentru un pret destul de accesibil.

Acest lucru este datorat noilor generatii de controller-e care includ si hub-ul USB, ceea ce a dus la aparitia unor unitati de stocare semnificativ mai compacte, ba chiar si usor mai rapide decat cele din primele generatii. ADATA Elite SE880 este un bun exemplu in acest sens, oferind viteze de pana la 2114MB/s pentru citire, respectiv 1859MB/s pentru scriere, in conditiile in care discutam despre un dispozitiv de 65mm lungime.

Mai mult decat atat, ADATA Elite SE880 este comercializat pentru aproximativ 448 RON in momentul de fata pentru versiunea de 1TB, adica de doua ori mai ieftin decat ceea ce vedeam in cazul unitatilor de stocare echivalente in urma cu 3 ani. Practic, daca avem nevoie de o unitate de stocare compacta si rapida pentru transfer de date, sau back-up on the road, atunci ADATA Elite SE880 este un model demn de luat in seama, mai ales ca acesta este compatibil atat cu notebook-uri, desktop-uri sau console, cat si cu telefoane mobile Apple (seria iPhone 15) sau Android.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – ADATA Elite SE880 External SSD

  1. Cristi a scris pe:

    Care este curentul consumat la scriere/citire? Care este temperatura maxima la scrieri/citiri de cel putin 30 minute?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Te gandesti sa il folosesti pe post de stocare “live”, nu transfer? Ca altfel nu imi imaginez ce ai putea scrie 30 min pe el, in conditiile in care se umple sigur in mai putin de 10…

    Nu masor de obicei curentul consumat in cazul dispozitivelor USB – nu au cum sa depaseasca standardul portului la care sunt conectate.

  3. Cristi a scris pe:

    Da, caut un SSD extern ptr a extinde capacitatea de stocare la un laptop. Vreau sa rulez pe el mai multe masini virtuale simultan.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Personal, intotdeuna o sa recomand adaugarea unui SSD intern sau schimbarea celui pe care il folosesti cu unul de capacitate mai mare. Totusi, daca nu se poate si iti doresti neaparat un SSD extern, pentru ce ai tu nevoie cred ca s-ar potrivi mai bine un SSD extern cu DRAM cache.

Lasa-ne un comentariu: