Review – ADATA Elite SE880 External SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 3 July, 2024.

ADATA Elite SE880

 
Anii trec, iar nevoia de capacitate de stocare, fie ea interna, sau externa, creste constant, pe masura ce smartphone-urile fotografiaza si filmeaza la rezolutii din ce in ce mai mari, camerele de actiune au trecut de mult de punctul de cotitura 4K, iar amintirile si fisierele noastre sunt acum mai importante ca niciodata. Si daca in cazul stocarii datelor pe termen lung putem utiliza un HDD de capacitate ridicata, sau si mai bine, un NAS, in cazul transferului de date avem nevoie in continuare de dispozitive rapide, de capacitati ridicate si dimensiuni reduse, indiferent ca discutam despre notebook sau smartphone.

Si asa cum stiti, am urmarit de la bun inceput evolutia unitatilor de stocare externe si a standardelor aferente, iar anul acesta vom testa probabil pentru prima oara dispozitive USB 4.0. Pana atunci insa, cele mai rapide unitati de stocare externe raman SSD-urile externe USB 3.2 Gen 2×2, despre care va povesteam pentru prima ora in urma cu 3 ani de zile. Ei bine, de atunci si pana acum tehnologia a evoluat considerabil, unitatile de stocare de acest tip fiind din ce in ce mai usor de gasit, dar si din ce in ce mai accesibile.

Astfel, daca acum 3 ani va povesteam despre o unitate de stocare de 1TB, de dimensiuni destul de mari si cu un cost ridicat in acel moment (949 RON pentru 1TB), astazi a venit momentul sa vedem cum arata o astfel de unitate de stocare in 2024. Iar aceasta unitate de stocare se numeste ADATA Elite SE880, un SSD extern de dimensiuni reduse (64.8 x 35 x 12.25mm – 31g), disponibil in 4 variante (500GB, 1TB, 2TB si 4TB).

Partea cea mai buna, este ca la doar 3 ani de cand testam pentru prima oara un astfel de dispozitiv, pretul a scazut la jumatate, ba chiar mai jos de atat, ADATA Elite SE880 de 1TB fiind disponibil in magazinele din tara noastra pentru un pret de aproximativ 400 RON.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – ADATA Elite SE880 External SSD

 1. Cristi a scris pe:

  Care este curentul consumat la scriere/citire? Care este temperatura maxima la scrieri/citiri de cel putin 30 minute?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Te gandesti sa il folosesti pe post de stocare “live”, nu transfer? Ca altfel nu imi imaginez ce ai putea scrie 30 min pe el, in conditiile in care se umple sigur in mai putin de 10…

  Nu masor de obicei curentul consumat in cazul dispozitivelor USB – nu au cum sa depaseasca standardul portului la care sunt conectate.

 3. Cristi a scris pe:

  Da, caut un SSD extern ptr a extinde capacitatea de stocare la un laptop. Vreau sa rulez pe el mai multe masini virtuale simultan.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Personal, intotdeuna o sa recomand adaugarea unui SSD intern sau schimbarea celui pe care il folosesti cu unul de capacitate mai mare. Totusi, daca nu se poate si iti doresti neaparat un SSD extern, pentru ce ai tu nevoie cred ca s-ar potrivi mai bine un SSD extern cu DRAM cache.

Lasa-ne un comentariu: